Companii

L'Oreal: Nu gasim manageri romani pentru export. Cum comentati?

23.07.2009, 18:42 81

Richard Matalon, country general manager al L'Oreal Romania, companie de cosmetice cu o cifra de afaceri de peste 60 mil. euro la sfarsitul anului trecut, potrivit estimarilor ZF pe baza cresterii pietei locale, vrea ca in perioada mandatului sau sa gaseasca cel putin 10 manageri pe care sa ii promoveze la nivel international.

"Sunt putin dezamagit pentru ca in Romania este dificil sa pregatesti oameni pentru o cariera internationala. O parte din misiunea mea este sa identific, sa dezvolt si sa promovez manageri romani peste hotare, dar din motive pe care, pe de o parte, le inteleg, cum ar fi valorile familiei foarte puternice, acest lucru nu s-a intamplat pana acum. Daca as gasi 10 romani care sa plece in urmatorii cinci ani, imi voi considera misiunea indeplinita cand voi pleca din Romania, daca o voi face intr-o zi", a declarat pentru ZF Richard Matalon, care ocupa acest post din aprilie 2008.

Dupa o perioada in care Romania a primit management strain, in prezent numarul expatilor de top depasind 3.000 de persoane, romanii au inceput sa fie solicitati pentru mandatele de expatriere, mai ales in domeniul bunurilor de larg consum, in constructii sau farma, dar numarul acestora este in continuare redus. Mai bine de 100 de romani ocupa pozitii de management in cadrul filialelor din strainatate ale primelor 50 de multinationale de pe piata in functie de cifra de afaceri. Pe piata cosmeticelor, Angela Cretu, directorul general al Avon Romania a fost promovata la nivel extern luna trecuta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO