Companii

Lehel Andras, antreprenorul care a salvat brandul Ambient de la faliment, cumpără două firme cu afaceri de 27 mil. lei în Arad

Lehel Andras, antreprenorul care a salvat brandul Ambient...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.04.2024, 15:30 9235

Melinda-Impex Instal, un distribuitor de materiale de insta­laţii şi obiecte sanitare, cumpără companiile Dennymona MG şi Arnew Den din judeţul Arad, potrivit unui anunţ al Consiliului Concurenţei, care a autorizat această tranzacţie. Cele două firme achiziţionate comer­cia­lizează, la rândul lor, produse de instalaţii termice şi obiecte sanitare, şi au împreună afaceri de 26,6 milioane de lei.

Potrivit datelor publice, Dennymona MG era deţinută de familia Gheorghe şi Simona Manoilă, în vreme ce Arnew Den îl avea ca acţionar doar pe Gheorghe Manoilă.

Cumpărătorul din această tranzacţie, Melinda-Impex Instal, este deţinut, potrivit datelor disponibile pe platforma termene.ro, de acţionarii Denes Pal (63,3%), Melinda-Maria Pal (36,6%) şi Lehel Andras (mai puţin de 1%). Potrivit profilului său de LinkedIn, Lehel Andras este membru în boardul Melinda Instal.

De numele lui Lehel Andras se leagă şi businessul retailerului de bricolaj Ambient din Sibiu. Practic, APC Universal Partner, companie pe care a fondat-o în 2016, a cumpărat la licitaţie brandul magazinelor de materiale de construcţii Ambient, al companiei cu acelaşi nume, care a intrat în faliment în 2021. Totodată, APC Universal Partner, care deţinea deja patru spaţii Ambient, a preluat şi celelalte patru magazine de la firma Profelis C&V din Sibiu, plus două depozite, devenind astfel unicul operator al spaţiilor Ambient.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO