Companii

Liderul din farma îşi schimbă şeful: Dan Ivan pleacă după 16 ani

Liderul din farma îşi schimbă şeful: Dan Ivan pleacă după 16 ani

Dan Ivan era unul dintre cei mai vechi executivi din industria de medicamente lucrând în cadrul Sanofi din 1995. Foto Silviu Matei

Autor: Ioana David

28.09.2011, 00:06 728

Dan Ivan, 53 de ani, şeful celei mai mari companii din industria locală de medicamente, Sanofi, a renunţat la poziţia ocupată, compania numindu-l pe Jacques Nathan în funcţia de country manager Sanofi-Aventis România de la 1 octombrie. Nathan preia de asemenea şi funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie Zentiva S.A, producător local listat la Bucureşti şi deţinut de Sanofi.

"Jacques Nathan, care a condus până în prezent operaţiunile Sanofi Bulgaria, îi va succede lui Dan Ivan, care, din motive personale, a hotărât să îşi înceteze temporar activitatea profesională şi va părăsi compania Sanofi", informează compania.

Noul şef lucrează în cadrul Sanofi din 1996, având mai multe funcţii atât în Franţa cât şi la nivel global şi regional. El a fost numit manager general pentru Sanofi Bulgaria în 2008 şi a pre­luat conducerea MCO Danube, structură operaţională din care fac parte Bulgaria, Moldova, România şi Ungaria, în februarie 2011. Sanofi a demarat la începutul acestui an un program de reconfigurare a organizaţiei la nivel european, astfel că Europa a fost împărţită în structuri numite MCO (Multi-Country-Organization).

Dan Ivan era unul dintre cei mai vechi executivi din industria de medicamente, lucrând în cadrul companiei din 1995. A avut, printre altele, timp de un an şi o poziţie regională, de director de marketing Eastern Europe al Sanofi, pentru ca apoi să preia conducerea Sanofi-Synthelabo România în 1999. Din 2004 până în prezent a avut un mandat de director general al Sanofi-Aventis România. Absolvent al Facultăţii de Medicină din Bucureşti, specializarea Medicină Generală, în 1984, Dan Ivan gestiona un business de 844 mil. lei (200 mil. euro în perioada iulie 2010 - iunie 2011, potrivit datelor companiei de analiză şi cercetare de piaţă Cegedim România).

Sanofi este liderul pieţei de medicamente (dacă nu se iau în calcul distribuitorii).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO