Companii

Linde investeste 100 mil. euro pe platforma Mittal Galati

30.04.2008, 17:40 39

Grupul german Linde a incheiat cu combinbatul siderurgic ArcelorMittal Galati un acord pe termen lung privind aprovizionarea cu gaze industriale, care include constructia, la combinatul de la Galati, a unei instalatii de separare a aerului si modernizarea activelor existente, proiect de peste 100 mil. euro.
Lucrarile vor incepe la mijlocul acestui an, iar noua statie va produce 2.000 de tone de oxigen pe zi, precum si cantitati mai mici de nitrogen si argon, potrivit Linde Group. Compania germana mentioneaza ca implementarea modernizarilor va incepe imediat dupa preluarea in concesiune a activitatilor de gaze industriale.
Oficialii ArcelorMittal Galati au anuntat la inceputul lunii ca grupul va externaliza operatiunile care nu sunt esentiale pentru producerea de otel, pentru reducerea costurilor si concentrarea investitiilor pe domeniul principal de activitate. In acest sens, primul pas viza externalizarea fabricii de oxigen. Urmatoarea etapa va fi externalizarea fabricii de var, care ar putea fi concesionata unei companii internationale din domeniu.
ArcelorMittal are un plan de investitii de 1,5 mld. dolari pe urmatorii cinci-sase ani la Galati, pentru cresterea calitatii produselor si a capacitatii de productie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO