Companii

Lipsa evenimentelor a dus la scăderea cu 80% a vânzărilor hotelului Sheraton. Hotelul de cinci stele din Bucureşti are un centru de conferinţe cu 11 săli

Lipsa evenimentelor a dus la scăderea cu 80% a...

Autor: Miruna Diaconu

19.08.2021, 00:07 1401

Compania Grand Plaza Hotel, care controlează hotelul Sheraton din Bucureşti, a raportat anul trecut o scădere de 80% a afacerilor, la 12 milioane lei, faţă de 61 mil. lei în 2019, conform datelor Ministerului de Finanţe. 

Firma a înregistrat pierderi de 4 milioane lei, iar ulti­mul an când compania a raportat pierderi a fost în 2015.

Anul trecut, hotelul Sheraton a fost afectat de lipsa turiştilor, atât a românilor, cât şi a străinilor, dar şi de lipsa evenimentelor corporate, care aveau o pondere importantă în totalul veniturilor. De asemenea, închiderea parţială sau totală a restaurantelor anul trecut a afectat şi hotelul din Capitală.

Pe piaţa de cinci stele mai sunt active unităţile JW Marriott, Radisson Blu, Athenee Palace Hilton, Intercontinental, Epoque Hotel, Grand Hotel Continental, iar cel mai nou hotel de cinci stele deschis în Bucureşti este hotelul Marmorosch, o investiţie de 42 milioane euro a grupului lituanian Apex Alliance Hotel Management.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO