Companii

Litoralul i-a adus lui Goschy o jumatate de milion de euro in doua luni

Litoralul i-a adus lui Goschy o jumatate de milion de euro in doua luni
09.07.2009, 21:41 35

Omul de afaceri Josef Goschy, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, cu 3.500 de camere in 25 de unitati de cazare operate prin grupul Unita Turism, a avut incasari de o jumatate de milion de euro in perioada mai-iunie la hotelurile de pe litoral.
Omul de afaceri controleaza sapte hoteluri pe litoralul romanesc, ce cumuleaza 1.250 de camere.
Hotelurile din statiunile Mamaia si Cap Aurora au avut cele mai mari grade de ocupare, intre 47% si 73%, in timp ce hotelurile din Olimp au operat la un grad de ocupare de 32%.
"Unele hoteluri din Mamaia si Cap Aurora s-au deschis in luna mai, iar celelalte din Olimp au fost deschise etapizat in luna iunie. Varful de sezon va fi in luna august, cand vom afla in functie de vanzari unde ne situam pe ansamblu fata de anul trecut", a declarat Tiberiu Dima, director comercial al Unita Turism Holding, cu afaceri de 15 milioane de euro anul trecut.
La inceputul anului, Goschy a scos la vanzare sase proprietati pentru a face rost de bani in vederea modernizarii unor unitati hoteliere.
Omul de afaceri planuieste sa obtina 25 de milioane de euro din vanzarea a 651 de camere in hoteluri din Suceava, Targu-Mures, Cluj-Napoca si litoral. Pana acum, proprietarul Unita nu a vandut nicio proprietate din cele anuntate, insa a reusit sa finalizeze cateva hoteluri, ale caror lucrari de renovare au fost incepute in urma cu doi ani.
"Au fost finalizate lucrarile de modernizare la hotelurile Belvedere Cluj, Moldova Iasi, Sarmis Deva si la restaurantul Traian din Turnu Severin, investitii care s-au ridicat in total la
3,6 milioane de euro."
De asemenea, au fost incepute lucrarile de renovare la hotelul Panoramic din statiunea Olimp, care vor fi finalizate "in masura posibilitatilor financiare la un standard de patru stele", pana in prezent fiind realizate investitii de 1,4 milioane de euro in acest hotel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO