Companii

Logan a dublat afacerile UAMT Oradea

18.11.2005, 18:37 10

Producatorul de componente auto UAMT Oradea a inregistrat o majorare cu 86% a cifrei de afaceri in primele noua luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a lui 2004. Vanzarile companiei s-au ridicat la 17,9 mil. euro (64,8 mil. lei).

Cresterea cifrei de afaceri s-a datorat, in primul rand, succesului inregistrat de modelul Dacia Logan, care a condus la o majorare a comenzilor primite de UAMT. Producatorul de automobile Dacia - Renault este principalul client al societatii din Oradea.

Cresterea importanta a vanzarilor a determinat si o crestere a profitului net inregistrat de UAMT in primele noua luni ale anului. Castigul net al societatii s-a ridicat la 217.000 de euro, cu peste 65% mai mare fata de aceeasi perioada a lui 2004. "Omologarea autoturismului Dacia Logan pe motorina conduce la asimilarea de noi produse si va duce la cresterea cifrei de afaceri", se arata in raportul trimestrial al societatii. Pentru acest an, UAMT si-a bugetat o cifra de afaceri de 20 mil. euro (73 mil. lei) si un profit net de circa 415.000 de euro (1,5 mil. lei). UAMT a fost infiintata prin transformarea fostei Intreprinderi de subansamble si piese pentru mijloace de transport Oradea, constituite in 1951, in societate comerciala pe actiuni. Actionarul majoritar al societatii este Asociatia Salariatilor (PAS) UAMT, cu 55,9% din actiuni.

Actiunile UAMT au inchis sedinta de tranzactionare de ieri de la Bursa de Valori la pretul de 0,61 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de 4,2 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO