Companii

Lucia Morariu, preşedintele ANAT: Tichetele de vacanţă trebuie reintroduse. Pot stimula creşterea turismului intern

Lucia Morariu, preşedintele ANAT: Tichetele de vacanţă...

Autor: Mirabela Tiron

25.09.2013, 15:38 159

Lucia Morariu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), susţine că tichetele de vacanţă ar trebui reintroduse deoarece acestea pot stimula creşterea turismului intern şi reducerea evaziunii fiscale.

“"Tichetele de vacanţă vin doar cu avantaje. Angajaţii vor putea să le folosească doar pentru vacanţele în ţară şi astfel va fi impulsionat turismul intern. Primele de vacanţă ce se mai acordă la unele firme în prezent ar putea să fie înlocuite cu tichete de vacanţă”", a spus Lucia Morariu.

Tichetele de vacanţă au fost introduse în 2009, prin ordonanţă de urgenţă, pentru angajaţii din sectorul public şi privat.

La un an de la lansarea lor aproape 20.000 de angajaţi au primit acest produs, volumul de emisie fiind estimat la 5 milioane de euro.

Ulterior, însă, în contextul crizei economice, prin legea bugetului pe 2010 instituţiilor publice li s-a interzis să mai acorde angajaţilor atât tichete cadou şi de masă, cât şi tichete de vacanţă. Interdicţia a fost prelungită suuccesiv pentru următorii ani. Guvernul estima în 2009 că aproximativ 100.000 de angajaţi ar putea beneficia de tichete de vacanţă în acel an, iar scutirile la impozite prevăzute de lege ar fi redus cu 36 de milioane de lei încasările la bugetul de stat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO