Companii

Majorare de capital de 0,65 mil. euro la Neptun Campina

14.03.2005, 00:00 14


Compania Neptun Campina isi va majora capitalul social cu aproximativ 650.000 de euro (23,6 mld. lei), prin aport in numerar al actionarilor, ce au subscris la un pret de 25.000 de lei/actiune, se arata intr-un raport al societatii.


Compania prahoveana produce reductoare, motoreductoare electrice, trolii de ascensor; pompe si electropompe, precum si unitati de antrenare pentru extractia petrolului. Cea mai mare parte a productiei este destinata pietei externe, cele mai mari exporturi fiind catre Italia si Franta. Printre principalii clienti interni ai Neptun se numara Ispat Sidex, Alro Slatina si Rompetrol.


Compania a obtinut anul trecut un profit net estimat de 4,2 mil. euro (155 mld. lei), de aproape patru ori mai ridicat fata de profitul inregistrat in 2003. Neptun a realizat in 2004 o cifra de afaceri de 23,8 mil. euro (870 mld. lei), in crestere cu 82% fata de vanzarile aferente anului precedent.


Societatea si-a depasit nivelurile bugetate la inceputul anului, cand compania previziona realizarea unui profit net de 1,4 mil. euro, la o cifra de afaceri de 15,2 mil. euro.



Actionarul majoritar al societatii este compania Metaleuroest, cu o participatie de aproape 72% din capitalul social, in timp ce restul actiunilor sunt in posesia salariatilor.



Actiunile Neptun Campina sunt listate la Bursa Electronica Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind de 300.000 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii este de aproximativ 14,5 milioane de euro. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO