Companii

Majorare de capital de 1,6 mil. euro la Samus Mex Dej

12.11.2004, 00:00 36

Actionarii producatorului de mobilier Samus Mex Dej au aprobat majorarea capitalului social cu peste 65,1 miliarde de lei (aproximativ 1,6 milioane de euro), prin aporturi in numerar.
Astfel, actionarii Samus inregistrati la data de 22 noiembrie, vor putea subscrie 3 actiuni noi pentru fiecare actiune detinuta la pretul de 1.000 lei/actiune. Pe Rasdaq, unde aceasta companie este listata, actiunile Samus au fost tranzactionate ieri la un pret de de inchidere de 11.800 lei/actiune. Titlurile au castigat ieri peste 24%, aprecierea venind de altfel in urma acelei hotarari de majorare a capitalului. Capitalizarea companiei este de 6,3 milioane de euro.
Actionarul majoritar al companiei este Dan Viorel Sucu, care controleaza grupul Mobexpert.
"Actionarii au aprobat aceasta majorare de capital in vederea reducerii costurilor financiare si cea mai sigura reducere a gradului de creditare este aportul de capital", a declarat Mihail Gadei, administratorul Samus.
Pe primele sase luni, vanzarile companiei au inregistrat o scadere in lei de 10%, atingand 233,6 miliarde de lei (5,7 milioane de euro). "2004 a fost un an foarte tulburent din punct de vedere comercial pentru pietele cu care lucram. Am introdus multe produse noi, in aceste momente tendinta pe piata fiind de fragmentare. Ciclurile de viata ale unui produs se scurteaza dramatic, iar pe de alta parte gradul de adecvare al clientului la un produs scade. Daca nu vii cu  produse noi la 4 sau la 6 luni, ramai in urma fata de ceilalti concurenti" a spus Gadei. Cea mai mare parte a veniturilor Samus vin din export, in special de pe piata franceza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO