Companii

Managerii români la fel de optimişti ca şi cei din China: 7 din 10 directori executivi sunt foarte încrezători în potenţialul companiilor lor

Autor: Roxana Petrescu

31.03.2011, 11:06 65

Perspectivele de creştere economică din România par atrăgătoarepentru directorii de companii, 70% dintre aceştia declarând că suntfoarte încrezători în potenţialul companiilor lor de majorare aveniturilor în următorii trei ani. Procentul este mult mai marefaţă de cel înregistrat în pieţele mature din Uniunea Europeanăcare este de numai 47%, potrivit unui studiu realizat dePricewaterhouseCoopers.

Totodată, managerii români par a fi la fel de optimişti ca şicei din China, o piaţă emergentă foarte dinamică, unde 72% dintredirectorii generali au un nivel foarte ridicat de încredere înperspectivele de creştere ale companiilor lor în următorii treiani.

Pentru anul acesta, 43% dintre managerii români sunt optimişticu privire la perspectivele pe termen scurt ale companiilor lor dea obţine venituri în creştere în următoarele 12 luni. Procentajuleste similar cu cel înregistrat la nivelul UE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO