Companii

Marcom: Fără lucrări de infrastructură nu poate exista cerere de echipamente

Constantin Marcu, acţionar Marcom

Constantin Marcu, acţionar Marcom

Autor: Bogdan Alecu

17.06.2016, 00:07 1147

O analiză detaliată pe clasele de utilaje terasiere vândute evidenţiază o lipsă a investiţiilor companiilor de construcţii în echipamente specializate, pe fondul unor deficienţe majore la capitolul proiecte de infrastructură, spune Constantin Marcu, acţionarul companiei Marcom RMC’94, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa echipamentelor de construcţii şi industriale din România.

„Atunci când volumul lucrărilor de infrastructură va creşte, constructorii îşi vor pune cu adevărat proble­ma productivităţii şi a pre­ci­ziei ridicate şi vor avea ne­voie de utilaje spe­cia­li­zate. Dacă, în schimb, vom avea în continuare lu­crări de volume mici, care nu im­­pun neapărat o calitate deo­­sebită, cererea de echi­pa­­mente cu tehno­logii avan­­­­sate va fi ca şi până acum, redusă“, a declarat Constantin Marcu.

Marcom RMC’94 a ru­lat anul trecut afaceri de 113,2 milioane de lei şi a în­registrat un profit net de 11,5 milioane de lei, în uşoa­ră scădere de la un busi­ness de 117,2 milioane de lei în 2014, când a înre­gis­trat un profit mai mic, de 10,3 milioane de lei.

Piaţa echipamentelor pentru construcţii a înregistrat un trend crescător în ultimii trei ani, de la un număr total de 723 unităţi vândute în 2013 şi 1.040 în 2014, la 1.288 de unităţi în 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO