Eveniment

Mariana Gheorghe, OMV Petrom: "Desi au trecut 20 de ani de capitalism, Romania inca nu a reusit sa defineasca rolul statului"

03.06.2010, 23:00 60

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, a declaratca Romania poate fi modernizata si dezvoltata, dar acest lucru nupoate fi realizat fara investitii si cresterea consumului si aexporturilor. In plus, ea sustine ca Romania are inca o problemaimportanta. "Desi au trecut 20 de ani de capitalism, Romania incanu a reusit sa defineasca rolul statului, respectiv ce poate acestasa dea si sa ceara mediului privat si mediului social", a declaratmanagerul celei mai mari companii locale. Ea a adaugat ca Romaniaare in prezent foarte multe prioritati care trebuie definite siasumate de conducerea tarii. "Integrarea in zona euro ar putea fiuna dintre acestea", a mentionat directorul general al OMV Petrom.Mariana Gheorghe a adaugat ca pentru a putea indeplini orice fel deobiective este insa nevoie de o colaborare intre mediul privat,public si social. "Trebuie sa existe o cooperare intre aceste mediiastfel incat sa avem un impact pozitiv. Trebuie sa facem ostrategie si abia apoi fiecare dintre cele trei medii va intelegeincotro merge Romania", a explicat ea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO