Companii

Marii retaileri îi răspund lui Tabără: "Guvernul nu a ajutat cu nimic fermierul român"

Marii retaileri îi răspund lui Tabără: "Nu trebuie neglijat că piaţa de legume şi fructe, dar şi importurile de carne pe filiere care eludează plata TVA"

Autor: Iancu Liviu

19.10.2010, 15:42 17

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) cereministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, să facă demersuri pentrurealizarea unor centre regionale de colectare a produselor agricoleşi alimentare româneşti, măsura urmând să ducă la diminuareaevaziunii fiscale, informează Mediafax Business.

"Nu trebuie neglijat că piaţa de legume şi fructe, dar şiimporturile de carne pe filiere care eludează plata TVA, facobiectul unei puternice evaziuni fiscale, fenomen ce conduce ladistorsiuni ale preţurilor şi afectează brutal producătorul român.În consecinţă, AMRCR cere în mod imperativ ministruluiAgriculturii, Valeriu Tabără, să înceapă demersuri urgente pentrurealizarea de centre regionale de colectare a produselor agricoleşi alimentare româneşti", se arată într-un comunicat alasociaţiei.

Potrivit AMRCR, în ultimii 20 de ani Ministerul Agriculturii nua avut o politică de încurajare a asocierii producătoriloragricoli, care să ducă la o agricultură industrială şi să oferefermierului român posibilitatea de a intra într-o competiţieeuropeană.

"Prin sprijinirea asociaţiilor agricole şi prin crearea decentre de colectare, produsele româneşi ar fi avut astfel şansa săconcureze pe piaţa internă cu mărfurile de import. Din păcate, înafară de subvenţii, acest minister nu a susţinut cu nimic fermierulromân, ci dimpotrivă, l-a abandonat bunului plac al procesatorilorşi speculanţilor. În nicio ţară în care se derulează un comerţmodern, micii producători nu au contracte directe cu marile reţelede magazine, întrucât este evident faptul că doar asociindu-se,aceştia vor putea furniza volumele mari de marfă solicitate şirulate zilnic de marile magazine", spun reprezentanţii AMRCR.Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO