Companii

Martens: Incercam sa dublam exportul de bere

15.11.2006, 19:24 50

Martens Galati, una dintre companiile de marime medie de pe piata berii din Romania, are in derulare o investitie de 3 mil. euro, care vizeaza retehnologizarea fabricii de bere.
"Investitia se concentreaza pe modernizarea si retehnologizarea capacitatilor de fermentare ale fabricii. Era ultima dintre unitatile de productie care trebuia sa treaca prin acest proces", spune Vasile Joanta, directorul general al Martens Galati.
Filiala locala a producatorului belgian Martens Breweries, numarul patru pe piata belgiana, este al optulea jucator de pe piata locala romaneasca, dupa cifra de afaceri raportata in 2005. "Anul viitor o sa avem contracte pe volume la export. Estimam o dublare a exportului la o crestere a volumelor totale de productie de 20%", mai spune Joanta. In prezent, Martens exporta 3-4% din totalul productiei. "Unul dintre cele mai importante contracte semnate recent este pentru berea fara alcool Driver, pe care o vom exporta in Malaiezia", spune directorul general al Martens.
El a mai spus ca desi PET-ul este in crestere in continuare pe piata locala, castigurile realizate din acest segment nu sunt substantiale. "Cele mai mari profituri le aduce berea la sticla", afirma el.
Martens este una dintre primele companii de pe piata locala de dimensiuni mici si medii care a abordat productia in sistem private label pentru a-si putea mentine pozitia pe o piata extrem de competitiva.
"Vom introduce inca doua marci de bere in regim private label pentru doua dintre marile retele de retail. Este vorba despre un magazin de tip cash & carry si despre una dintre retelele nou intrate pe piata in regim de mega-discount", a spus Joanta.
Compania produce doua marci sistem private label, Soveja pentru magazinele XXL si Steiner pentru Minimax Mega Discount.
Martens Breweries mizeaza in acest an pe o crestere de 26-27% a volumului de vanzari si a cifrei de afaceri. Anul trecut compania a raportat o cifra de afaceri de 6,1 mil. euro.
Piata berii s-a ridicat anul trecut la 600 mil. euro. Filialele locale ale Heineken, SAB Miller, InBev si Carlsberg controleaza in jur de 70% din piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO