Companii

Maxigel, 9,2 mil. euro din utilaje pentru hoteluri si restaurante

20.05.2005, 12:03 405

Grupul de firme Maxigel din Cluj, care activeaza in domeniul furnizarii de utilaje pentru industria HoReCa (hoteluri, restaurante, catering) estimeaza pentru acest an dublarea cifrei de afaceri, pana la aproximativ 9,2 mil. euro.

Oficialii firmei spun ca deja pe primul trimestru cifra de afaceri a depasit cu 125% nivelul inregistrat in perioada similara din 2004. "Dublarea cifrei de afaceri poate fi pusa pe seama strategiei de dezvoltare implementata in 2004", a declarat pentru ZF Transilvania Andrei Sava, director de dezvoltare in cadrul companiei.

El a adaugat ca vanzarile pe zona Transilvania reprezinta peste 25% din cifra de afaceri. Compania mai are puncte de lucru in Constanta, Pitesti si Iasi, iar anul acesta va investi aproximativ 1,5 mil. euro in construirea unui nou punct de lucru in Bucuresti-Otopeni.

"Imobilul va avea o suprafata de peste 2.300 de metri patrati si va cuprinde un showroom si birouri. Momentan, sediul nostru este in Ploiesti, iar prin acest proiect vom reusi sa raspundem mai bine cererilor de pe piata din Capitala", a mai spus Sava.

In 2004, Maxigel a investit peste 200.000 de euro in logistica si dotari tehnice. Grupul Maxigel cuprinde patru firme - Maxigel Development, Maxigel Leasing, Maxigel Logis-

tics & Distribution si Maxigel - si a fost infiintat la Ploiesti in 1994 de catre Gabriela Florescu si Stefan Ilie, care sunt si singurii actionari ai companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO