Companii

Medcenter va investi 7 mil. euro într-un laborator central de analize în Bucureşti

Medcenter va investi 7 mil. euro într-un laborator central de analize în Bucureşti

Autor: Mediafax

18.10.2010, 23:41 472

Furnizorul privat de servicii medicale Medcenter va deschidepână la începutul anului viitor un laborator central de analize înBucureşti, cu o capacitate de procesare de 15 milioane de teste pean, în urma unei investiţii de peste şapte milioane de euro."Acesta va fi un laborator performant şi cu cea mai mare capacitatela nivelul Europei de Sud-Est.

Va dispune de o gamă cuprinzătoare de teste, atât teste uzualeutilizate în România, dar şi unele care nu s-au mai realizat pânăacum pe piaţa românească", a declarat directorul general alcompaniei, doctorul Florin Ioan Bălănică (foto). Unitatea este oconstrucţie greenfield şi va deservi în special Bucureştiul şizonele limitrofe. Compania a mai deschis anul acesta o clinică şiun laborator medical în Constanţa, precum şi un centru medical axatpe medicina muncii în Ploieşti.

Investiţiile totale programate de Medcenter pentru acest an seridică la 10 milioane de euro. Operatorul de servicii medicaleprivate a înregistrat în primele nouă luni ale acestui an o cifrăde afaceri de 6 milioane de euro, în creştere cu 10% comparativ cuperioada similară din 2009, când a încasat 5,5 milioane de euro.Compania estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 11milioane de euro, în urcare cu 22%. Compania Medcenter are 480 deangajaţi. Medcenter face parte din grupul Medicarom, care deţine99% din titlurile companiei. Unicul acţionar al Medicarom estefirma Selinvest Trading înregistrată în Insulele Virgine Britanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO