Companii

Medicover se asociaza cu un operator indian pentru un spital

21.07.2005, 19:22 28

Furnizorul de servicii medicale Medicover ar putea dezvolta primul sau spital privat din Romania in colaborare cu operatorul de spitale private Apollo Hospitals din India, in urma parteneriatului incheiat de cele doua grupuri.

"Spitalul din Bucuresti va fi dezvoltat in functie de evolutia proiectului similar pe care cele doua companii l-au inceput recent in Polonia", a afirmat Gabriel Ionescu, directorul general al Medicover Romania.

Grupul Medicover a semnat, recent, un acord cu firma indiana Apollo Consulting Services, membra a grupului Apollo Hospitals, pentru dezvoltarea unui spital privat cu 200 de paturi in Polonia, la Varsovia.

"In momentul finalizarii, spitalul din Romania nu va putea asigura in proportie de 100% nici macar cererea provenita din partea clientilor Medicover, intrucat cererea de pe piata este foarte ridicata", a mai spus Ionescu. Acesta a precizat ca Medicover are un plan de afaceri si un prestudiu de fezabilitate, dar proiectul nu va fi demarat pana nu vor exista o piata clara si o legislatie a asigurarilor private de sanatate bine pusa la punct.

"In prezent, asigurarile de sanatate private din Romania pot avea un caracter complementar si suplimentar serviciilor centralizate asigurate de stat. Pentru a putea fi si substitutive, este necesara realizarea unui parteneriat public privat intre operatori si stat, deoarece asigurarile private includ si relatii cu unitatile medicale publice", a mai precizat Ionescu.

Reprezentantul Medicover a explicat ca o investitie intr-un spital se amortizeaza foarte incet, iar costurile de operare sunt foarte mari.

Pe primul semestru al anului curent, Medicover Romania a inregistrat venituri de aproape 3 milioane de euro, in crestere cu 56% comparativ cu intervalul corespunzator al anului trecut. "Suntem in plan cu realizarile programate pentru intreg anul", a spus reprezentantul companiei.

Medicover opereaza sase centre medicale, din care trei in Bucuresti si cate unul in Focsani, Cluj si Constanta. Pe langa acestea, compania subcontracteaza servicii medicale catre alte 42 de clinici partenere din 37 de orase. Investitiile in extinderea acoperirii teritoriale ale Medicover de anul trecut au fost de aproximativ 1,5 milioane de euro.

Estimarile de anul trecut cu privire la numarul de abonati ai companiei in 2005, in urma parteneriatului cu Aviva, indicau o crestere de pana la 50.000 de persoane, in crestere cu peste 50% fata de anul trecut.

Grupul Apollo Hospitals, ce cuprinde 11 companii, este unul dintre cei mai importanti operatori de spitale private din Asia. In prezent, compania detine 40 de spitale in Sri Lanka, Bangladesh, Emiratele Arabe Unite, Nepal, Ghana, Nigeria, Arabia Saudita, precum si in Marea Britanie.

Piata romaneasca a serviciilor medicale private are un potential de peste 500 de milioane de euro in cativa ani, conform companiilor din piata.

Acest potential a atras interesul investitorilor, care au anuntat planuri de extindere ambitioase pentru acest an. Pe aceasta piata sunt prezente si companiile Medlife, Romar, Medcenter, Centrul Medical Unirea sau Euromedic. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO