Companii

MedLife a început achiziţiile cu o clinică la Braşov

30.06.2010, 23:37 258

Operatorul de servicii medicale MedLife a parafat prima saachiziţie preluând 80% din acţiunile Policlinicii de DiagnosticRapid din Braşov într-o tranzacţie de 3,5 mil. euro. "Tranzacţia vafi finanţată atât din resurse proprii, cât şi din credite bancare.De acum aşa vom merge", a spus Mihail Marcu, preşedinteleconsiliului de administraţie al MedLife şi unul dintreacţionari.

Grupul medical din Braşov, care include o clinică şi douălaboratoare, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 3 mil.euro, potrivit datelor furnizate. "Considerăm că acesta este un pasfiresc în dezvoltarea şi evoluţia businessului medical, care ne vaasigura o creştere rapidă a afacerilor şi ne va întări poziţia pepiaţa serviciilor medicale la nivel local", a spus Cosmin Răşină,director general şi unul dintre acţionarii policlinicii (cu 4% dintitluri).

Alţi acţionari ai companiei achiziţionate de MedLife sunt IleanaCristina Voss (15,99%), Radu-Iulian Popeia (15,99%), EmanuilGheorghiţă (15,99%), Mihai-Stelian Varciu (15,99%), Cosmina Oproiu(15,99%), Claudia Simona Varciu (15,99%). Fiecare a vândutproporţional cu procentul avut. Niciunul dintre acţionari nu aieşit complet din afacere.

Aceasta este prima achiziţie derulată de MedLife după ce anultrecut un fond de investiţii al Société Générale a intrat cu 36% înacţionariatul operatorului de servicii medicale. Anul trecutMedLife a avut o cifră de afaceri de 26,2 mil. euro, iar pentru2010 şi-a bugetat un avans de 40%.

MedLife are în continuare planuri pentru alte două clinci demari dimensiuni în Bucureşti, extinderea spaţiului la spitalul LifeMemorial, dezvoltarea unui spital specializat în Cluj şi a unuibloc operator de zi în Hyperclinica MedLife Băneasa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24