Companii

MedLife sfidează criza şi creşte cu 37%

MedLife sfidează criza şi creşte cu 37%

Foto Cristina Nichituş

Autor: Ioana David

20.07.2011, 00:04 470

Afacerile operatorului de servicii medicale private MedLife,controlat de familia Marcu, s-au majorat cu 37% în pri­mul semestrual acestui an, până la 23,8 mil. euro, în linie cu estimărileiniţiale.

Rezultatele au fost susţinute de achiziţii (PDR Braşov şiGe­nesys Medical Clinic), noi deschideri (o clinică de maridi­men­siuni în Titan şi Spitalul de pediatrie MedLife), deseg­mentul de retail (fee-for-service) şi de intrarea pe piaţafar­maciilor prin brandul Phar­ma­Life.

Potrivit com­paniei, seg­men­tul de retail (sau cei careplă­tesc cash) a crescut cu 48% în acest interval ajun­gând să aibăo pondere de 66% din cifra de afaceri a MedLife.

"Primul semestru al acestui an a reprezentat o perioadă deinvestiţii strategice, orien­tate în principal pentru piaţapri­vată, independent de posi­bilităţile financiare accesate înparteneriat cu statul", a spus Mihail Marcu, pre­şe­din­teleConsiliului de Administraţie al MedLife.

Compania spune că în semestrul al doilea al anului "va acceleraputernic investiţiile" şi va inaugura două spitale în Bucureşti şiîn ţară, va extinde lanţul de farmacii PharmaLife cu 4 unităţi, lacare se adaugă un centru specializat în derma­to­logie în cadrulclinicii din Băneasa. Din acţionariatul MedLife mai fac partefondurile de investiţii Amundi (fost SGAM) şi IFC.

Piaţa serviciilor medicale private se ridică la aproape jumătatede miliard de euro, iar principalii jucători sunt MedLife,Medicover, Regina Maria, Sanador, Gral şi alţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO