Companii

MedLife si-a dublat veniturile in T1, la 4,3 mil. euro

22.04.2008, 19:35 19

Furnizorul de servicii medicale MedLife si-a dublat afacerile in primele trei luni ale anului, ajungand la un rulaj de 4,35 milioane de euro (7,2 milioane de dolari) fata de
2,33 milioane de euro in aceeasi perioada din 2007.
Printre factorii care au contribuit la majorarea cifrei de afaceri se numara gradul de ocupare al clinicilor existente, cresterea numarului de abonati si diversificarea portofoliului, dar si deschiderea de noi unitati medicale, potrivit lui Mihail Marcu, presedintele MedLife.
MedLife si-a bugetat in acest an o cifra de afaceri de
21 mil. euro, in crestere cu circa 70% fata de 2007, din care aproximativ 1,5 milioane de euro, respectiv 7%, va proveni din noua hiperclinica MedLife Unirii, deschisa in luna martie cu o investitie de un milion de euro.
In prima luna de la inaugurare, Hyperclinica Unirii a avut in medie 350 de pacienti pe zi, potrivit datelor companiei.
In primul trimestru al acestui an, MedLife a mai realizat investitii in valoare de aproximativ 0,57 milioane de euro, care au fost directionate spre achizitia de echipamente medicale pentru dotarea unor specializari medicale din cadrul Hyperclinicii Grivita si lucrarile de amenajare si constructie a laboratorului MedLab din Cluj-Napoca.
MedLife detine o cota de piata de 32% in Bucuresti pe segmentul serviciilor oferite clientilor corporate.
Compania a inregistrat la sfarsitul lui martie un numar de 150.000 de abonati din peste 1.800 de companii, dublu fata de anul anterior, in crestere cu 10% fata de numarul de abonati la finalul anului 2007. Pe segmentul clientilor platitori per serviciu, compania a inregistrat in primele trei luni o crestere de 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Printre clientii noi care apeleaza la seviciile MedLife se numara: Cris-Tim, Nokia, grupul Farmexim, Ringier Romania si Rompetrol, potrivit datelor companiei.
MedLife detine doua clinici de mari dimensiuni in Bucuresti, un spital privat - Memorial Life Hospital, inaugurat anul trecut, aproape 20 de clinici in marile orase din tara si o retea de 120 de clinici partenere si 635 de angajati. In 2007, MedLife a obtinut o cifra de afaceri de 12,7 milioane euro, cu 67% mai mult decat in 2006.
Principalii actionari ai companiei sunt IFC (divizia de investitii a Bancii Mondiale), care detine 20% din actiuni, Mihaela Gabriela Cristescu, Mihail Marcu (care este director general al firmei) si Nicolae Marcu.
MedLife concureaza cu companii precum Medicover, Centrul Medical Unirea (CMU), Romar, Medcenter, Sanador, pe o piata a serviciilor medicale private estimata la 300-400 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO