Companii

Meinl: 1,2 mil. euro din inchirierea Militari Shopping Center

26.04.2007, 19:06 19

Compania imobiliara Meinl European Land, controlata de banca austriaca Meinl Bank, a obtinut anul trecut venituri de 1,2 mil. euro din inchirierea parcului Militari Shopping Center din Bucuresti, sub 1% din volumul total al veniturilor din chirii raportat in 2006, de 96,45 mil. euro.
Compania a obtinut anul trecut in Romania venituri totale de 1,4 mil. euro, din care 1,2 mil. euro reprezinta venituri din chirii, potrivit raportului financiar anual al investitorului imobiliar. De asemenea, profitul operational net inregistrat pe piata romaneasca a depasit 14,8 mil. euro.
In 2005, Meinl a obtinut venituri din inchirierea parcului comercial din Bucuresti de 1,1 mil. euro. Investitorul a achizitionat in anul 2004, pentru 20 mil. euro, proiectul imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD. La sfarsitul anului trecut, investitia grupului in Romania, cu o suprafata de 9.000 mp, a fost evaluata la peste 39 mil. euro, potrivit companiei.
Desi a anuntat ca planurile de investitii in regiune vizeaza si piata romaneasca, Militari Shopping Center a ramas singurul proiect in Romania. Meinl European Land este listata la bursa din Viena, iar principalul actionar este Meinl Bank din Austria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO