Companii

Mihai Anghel: In trei ani dublam suprafata exploatata

Mihai Anghel: In trei ani dublam suprafata exploatata
03.08.2009, 17:49 76

Mihai Anghel, care exploateaza 25.000 de hectare de teren agricol prin intermediul companiei Cerealcom Dolj, va majora suprafata agricola exploatata, urmand ca in trei ani sa lucreze peste 40.000 de hectare.

"Intentionam sa dublam suprafata pe care o avem in exploatare, sa incheiem contracte in arenda si sa comasam terenurile pentru ca in zona sunt foarte multe suprafete faramitate, pe care nu le lucreaza nimeni", a declarat pentru ZF Mihai Anghel, care a rulat anul trecut 94 mil. euro si a obtinut un profit de peste sase mil. euro.

Anghel anunta anterior ca pentru un hectar arendat proprietarii primesc 150 de lei sau 600 kilograme de grau.

Strategia de extindere l-ar aduce pe Anghel pe aceeasi pozitie cu Adrian Porumboiu, care administreaza 40.000 ha si cu care si-ar disputa locul trei in clasamentul companiilor romanesti cu cele mai mari suprafete exploatate.

Pe primele doua locuri sunt Culita Tarata, care lucreaza 58.000 ha de teren agricol in Insula Mare a Brailei, si Ioan Niculae, care cultiva peste 50.000 ha prin intermediul Interagro.

In ultimii ani, proprietarii romani au incercat sa-si dezvolte aria de acoperire, adaugand in portofoliu sute sau mii de hectare, dar foarte putini sunt cei care au riscat sa cumpere, majoritatea preferand sa lucreze in arenda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO