Companii

Miliardarul Puiu Popoviciu si-a injumatatit marja de profit la IKEA

18.05.2009, 17:46 33

Retailerul de mobilier si decoratiuni interioare IKEA a inregistrat anul trecut o marja de profit de 4,4% pe piata locala, in scadere comparativ cu nivelul 7,8% din 2007. Astfel, compania a avut un profit net de 14,5 mil. lei (3,9 mil. euro) pe piata locala, in scadere cu 4% comparativ cu nivelul de 15,2 mil. lei (4,6 mil. euro) raportat in cele noua luni de functionare din 2007. Reprezentantii companiei nu au precizat pana la inchiderea editiei ce factori au influentat rezultatul net.

Analistii financiari intrebati de ZF au spus ca retailerii din industria mobilei au fost afectati anul trecut de intensificarea competitiei, de reducerea de preturi, de cresterea cheltuielilor cu amortizarea si deprecierea leu - euro. Aproximativ 90% din cele peste 7.000 de articole ale IKEA provind din import. Anul trecut, compania care detine franciza IKEA pe piata locala a avut o cifra de afaceri de 325 mil. lei (88,3 mil. euro), cu 66% mai mult comparativ cu nivelul de 195 mil. lei (58,7 mil. euro) din 2007. Firma are 500 de angajati..
In ceea ce priveste predictiile pentru acest an, analistii intrebati de ZF spun ca nici nu se pune probleme de cresteri de profit la nivelul economiei si se iau in discutie chiar reduceri ale cifrelor de afaceri. Pe piata locala IKEA este o franciza detinuta de firma Moaro Trading in spatele careia se afla omul de afaceri Puiu Popoviciu. Retailul de mobila este o piata de 1,3 mld. euro, pe care activeaza IKEA, Mobexpert, kika, Elvila, Neoset, Staer.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO