Companii

Miorita Videanu: Am primit oferte bune pe terenul Titan Mar

17.07.2007, 19:25 29

Miorita Videanu, sotia primarului general Adriean Videanu, spune ca are cateva oferte "bune" pentru terenul de sase hectare al fabricii Titan Mar din Bucuresti, unde urmeaza sa fie dezvoltat un complex imobiliar.
"Ne-am gandit sa vindem acest teren sau sa dezvoltam impreuna cu un partener/asociat un proiect imobilar. Inca nu ne-am hotarat ce varianta vom alege, dar analizam cateva oferte bune", a spus Miorita Videanu intr-un interviu pentru saptamanalul Business Magazin care va aparea miercuri.
La sfarsitul acestui an, compania Titan Mar, detinuta de familia Videanu, va elibera terenul de 6 hectare aflat intre Palatul Cotroceni si JW Marriott si se va muta la Chitila. Momentan, familia Videanu asteapta oferte pentru teren. In cazul vanzarii, suma incasata ar putea ajunge la 100 mil. euro, iar in cazul asocierii, terenul se preteaza la un proiect cu investitii de 500 mil. euro. Este vorba de un teren situat intre Palatul Cotroceni si JW Marriott, de 60.000 metri patrati, cu deschidere de 1.000 metri patrati la strada, asezat pe cota cea mai inalta a Bucurestiului, care a fost evaluat la 100 de milioane de euro.
Miorita Videanu spune ca evaluarea de 100 milioane euro este corecta, dar tocmai din aceasta cauza (pretul ridicat al terenului - n.r.) se poate ca ofertele primite pentru parteneriate sa fie mai fezabile: "Putine companii au puterea financiara de a plati o asemenea suma de bani si apoi sa investeasca alte sute de milioane de euro in dezvoltarea proiectului si probabil ca s-ar intinde pe mai multi ani". In schimb, in cazul unui parteneriat, se poate demara executia dupa sase-sapte luni de la eliberarea terenului. Terenul va fi liber la sfarsitul acestui an, cand Titan Mar va fi relocat in noul sediu de la Chitila, unde este in curs o investitie de 5,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO