Companii

Montero ia in serios investitiile in proiecte imobiliare

20.12.2004, 00:00 43

Grupul Montero, cunoscut ca distribuitor de medicamente, investeste prin compania imobiliara Evrika Haus peste 2,5 milioane de euro in doua proiecte rezidentiale si doreste finalizarea altor doua imobile de birouri in Bucuresti.
"De asemenea, ne dorim ca, in calitate de proprietari a jumatate din actiunile societatii Pumac, care detine 70.000 de metri patrati in imediata vecinatate a Palatului Cotroceni si a Campusului Universitatii Politehnice, sa participam la realizarea unui proiect complex, reprezentativ pentru Bucuresti", a declarat Radu Tudorache, fondatorul si actionarul majoritar al grupului Montero, din care fac parte distribuitorului de medicamente cu acelasi nume, cat si compania Metropola Imobiliar. El nu a dat detalii referitoare la cele 2 proiecte.
Metropola Imobiliar a finalizat anul trecut proiectul Dealu Spirei Business Center, centru de afaceri care include un imobil pentru birouri cu o suprafata de circa 1.450 metri patrati si un depozit de 688 metri patrati.
Vilele ce fac parte din proiectele rezidentiale Reveria Snagov si Reveria Baneasa au ca destinatie finala vanzarea, iar spatiile administrative, economice (farmacie, stomatologie, cabinete medicale), sociale (gradinita de copii), centrul de intretinere si clubul vor fi oferite spre inchiriere unor firme de profil, a adaugat Tudorache.
"Finalizarea lucrarilor si recuperarea investitiei efectuata este esalonata pe un an pentru proiectul din Snagov si urmatorii doi ani pentru proiectul din Baneasa, dar schimbarile ce se vor produce pe piata imobiliara ar putea determina o concentrare a eforturilor pentru scurtarea termenului", a mai precizat Tudorache. Cele doua proiecte rezidentiale au o suprafata totala de 42.500 de metri patrati.
"In prezent, putem vorbi deja de un boom in domeniul imobilelor rezidentiale", este de parere Tudorache. Preturile pe metru patrat in Romania sunt cele mai scazute comparativ cu alte tari europene, unde preturile pornesc de la 2.000 de euro pe metru patrat construit si pot ajunge la 5.000 de euro pe metru patrat construit, Romania fiind perceputa de investitorii straini din domeniu ca un paradis imobiliar, concluzioneaza fondatorul Montero. Montero mizeaza pe o cifra de afaceri de 85 de milioane de euro, anul viitor.
Piata spatiilor rezidentiale a fost unul dintre cele mai active segmente ale pietei imobiliare anul acesta, consemnandu-se o crestere a cererii pentru terenuri situate la marginea Bucurestiului, pe fondul tendintei de migrare de la apartamentele din blocuri catre casele de la periferia Capitalei. Unul din principalii factori care au contribuit la cresterea importantei segmentului rezidential a fost introducerea pe piata financiara a instrumentelor de finantare flexibile moderne, care au facilitat accesul populatiei la investitii imobiliare.
alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO