Companii

Montero investeste 16,5 mil. euro intr-un centru logistic

23.06.2005, 19:06 36

Distribuitorul de medicamente Montero va investi 16,5 milioane de euro intr-un centru logistic, in cadrul unui proiect ce se va derula pe o perioada de 5 ani.

Centrul logistic va fi situat pe soseaua de centura a Bucurestiului, terenul de aproximativ 100.000 de metri patrati pe care va fi dezvoltat proiectul fiind deja achizitionat, au precizat reprezentantii Montero.

a??In primul an se vor investi 4,5 milioane de euro, urmånd ca extinderea sa se faca gradual. Astfel, in fiecare an, incepånd cu 2006, se vor construi spatii de depozitare a cåte 10.000 de metri patrati, ajungåndu-se la un total de 50.000 de metri patratia??, au mai spus acestia.

Pe långa investitiile de pe piata imobiliara, compania a alocat fonduri si pentru dezvoltarea fortei de vånzari prin recrutare de personal, achizitionånd si 10 vehicule utilitare pentru largirea parcului auto. Pentru trimestrul al doilea, parcul auto al companiei va fi completat cu inca 20 de vehicule utilitare.

In luna mai a anului curent, Montero si-a reinnoit pe o perioada de trei ani certificatul ISO 9001 pentru sistemul de management al calitatii.

Pentru anul in curs, compania si-a propus un nivel al vånzarilor de peste 85 de milioane de euro si o cota de piata de 10%. Anul trecut, Montero a avut o cota de 8% din piata, conform estimarilor proprii.

Gupul Montero este prezent si pe piata de retail de medicamente, cu lantul Remedio, care cuprinde peste 40 de puncte de vånzare. La nivel national, Montero are peste 450 de angajati. Compania are depozite la Bucuresti, Brasov, Braila, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Timisoara si Sibiu.

Metropola Imobiliar, companie ce face parte din grupul Montero, a finalizat anul trecut proiectul Dealu Spirei Business Center, centru de afaceri care include un imobil pentru birouri cu o suprafata de circa 1.450 metri patrati si un depozit de aproape 700 de metri patrati. Pe långa aceste proiecte, Montero s-a implicat in alte doua proiecte rezidentiale, Reveria Snagov si Reveria Baneasa.

La sfårsitul anului trecut, reprezentantii Montero sustineau ca vilele ce fac parte din cele doua proiecte rezidentiale au ca destinatie finala vånzarea, iar spatiile administrative, economice (farmacie, stomatologie, cabinete medicale), sociale (gradinita de copii), centrul de intretinere si clubul urmeaza sa fie oferite spre inchiriere unor firme de profil.

Montero a fost infiintata in 1993, iar actionarii companiei sunt un grup de investitii sloven, care detine 50% din actiunile companiei, si familia Tudorache, cu restul de 50% din actiuni. In 2003, Montero a inregistrat vånzari de peste 47 de milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2002.

Concurenta Montero pe piata distributiei de medicamente este reprezentata de Mediplus (companie a grupului A&D Pharma), Europharm Holding (ce apartine GSK), Relad, Fildas, Farmexpert sau Farmexim. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO