Companii

Montero si-a bugetat un plus de 25% la vanzari

10.02.2006, 20:36 32

Compania Montero, cu activitati de distributie si retail de medicamente, vizeaza obtinerea unor vanzari in crestere cu 25% pentru anul in curs.

"Cifra de afaceri realizata in 2005, pe retail si distributie, a fost de 100 de milioane de dolari (n.r.-aprox. 83 de milioane de euro). Tinta pentru 2006 este de 125 de milioane de dolari", a declarat Radu Tudorache, directorul general al Montero.

Lantul de farmacii al companiei cuprinde in prezent 70 de farmacii, grupate sub brandurile Remedio si Omnia, Montero achizitionand pe parcursul anului trecut reteaua de 13 unitati detinuta de lituanienii de la Eurofarmacia.

Compania si-a reunit la inceputul anului toate operatiunile din teritoriu, toate diviziile fuzionand intr-o singura societate, cu 500 de angajati.

"Pentru anul in curs avem in vedere demararea activitatilor pentru noul centru logistic Chitila, cu o suprafata de 130.000 de metri patrati, pentru care investitia initiala se ridica la 6 milioane de euro. De asemenea, urmarim implementarea unei platforme informatice moderne, capabile sa opereze tranzactii si sa ofere informatii din tot teritoriul, in timp real", a mai precizat seful Montero.

Proiectul logistic in care se va implica Montero se va derula pe o perioada de 5 ani. Compania are depozite de medicamente la Bucuresti, Brasov, Braila, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Timisoara si Sibiu.

Compania Metropola Imobiliar, care face parte din grupul Montero, va finaliza un proiect de birouri cu o valoare de piata de 8 milioane de euro, din care aproximativ 5.500 mp reprezinta spatii de birouri, diferenta reprezentand suprafata unei hale industriale.

Developerul imobiliar intentioneaza sa dezvolte un proiect de amploare pe fosta platforma industriala Pumac, care va cuprinde atat spatii de birouri, cat si comerciale sau rezidentiale.

Pentru realizarea acestui proiect, cu o valoare estimata la aproximativ 200 de milioane de euro, actionarii Metropola Imobiliar intentioneaza sa se asocieze cu investitori imobiliari institutionalizati.

Compania s-a implicat si in dezvoltarea unor proiecte rezidentiale, prin complexurile rezidentiale Reveria Snagov si Reveria Baneasa. Cele doua proiecte rezidentiale au o suprafata totala de peste 40.000 de metri patrati. Piata spatiilor rezidentiale a cunoscut un avant sustinut in ultima perioada, segmentul fiind considerat de multi developeri drept cel mai activ al pietei.

Montero a fost infiintata in 1993, iar actionarii companiei sunt cativa investitori sloveni, care detin 50% din actiunile companiei, si familia Tudorache, cu restul de 50% din actiuni.

In anul 2003, Montero a inregistrat vanzari de peste

47 de milioane de euro, in crestere cu 10% fata de 2002.

Concurenta Montero pe piata distributiei de medicamente este reprezentata de Mediplus (companie a grupului A&D Pharma), Europharm Holding (ce apartine GSK), Relad, Fildas, Farmexpert sau Farmexim. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO