Companii

Motoarele Harley depasesc economia

12.04.2001, 00:00 16



Se pare ca declinul economiei mondiale nu ii afecteaza si pe pasionatii de motociclete. La inceputul acestei saptamani, producatorul din Milwaukee al celei mai renumite marci de "motoare", Harley Davidson, a ignorat toate informatiile negative privind increderea consumatorilor, reusind sa mentina treaz interesul amatorilor de senzatii tari pentru produsele companiei.

Astfel, Harley Davidson si-a pastrat reputatia de companie cu rezultate financiare care depasesc estimarile analistilor, obtinand, pentru primul trimestru al anului, un profit de 92 de milioane de dolari, adica 0,3 $/actiune, comparativ cu profitul de 80 de milioane de dolari (0,24$/actiune), in perioada similara a anului trecut. Firmele de pe Wall Street preconizau un rezultat de 0,29 $/actiune.

Compania a obtinut o cifra de afaceri aferenta primelor trei luni ale anului de 767 milioane de dolari, in crestere cu 13% fata de primul trimestru al anului 2000.

Performantele deosebite ale producatorului de motociclete anuleaza astfel ingrijorarile analistilor, care nu credeau ca firma din Milwaukee va rezista in conditiile incetinirii cresterii economice.

Cu toate acestea, firma americana isi continua marsul triumfal, ambalandu-si motoarele cu ocazia anuntarii rezultatelor financiare.

Conducerea Harley si-a majorat obiectivul de productie cu inca 2.000 de motociclete, indicand ca se asteapta si in continuare la o cerere sustinuta pentru produsele sale. In aceste conditii, doar in 2001, pe autostrazile americane vor circula 229.000 de noi Harley Davidson.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO