Companii

Nabucco se transformă în Nabucco West, un proiect de două ori mai mic

Nabucco se transformă în Nabucco West, un proiect de două ori mai mic

Autor: Roxana Petrescu

19.03.2012, 00:00 210

Companiile care se află în spatele gazoductului Nabucco, cu o lungime de 3.900 de kilometri care ar trebui să aducă gaze din zona Caspică spre Europa, s-au gândit la o versiune mai mică a proiectului, Nabucco West, luând în calcul provocările cu care se confruntă investiţia în varianta ei iniţială, scrie Financial Times.

Proiectul Nabucco original era conceput ca o singură conductă, care s-ar întinde din Georgia până în Austria, având o capacitate de 31 de miliarde de metri cubi pe an. Nabucco West s-ar întinde numai de la graniţa turco-bulgară până în Austria.

Mişcarea vine după ce planurile pentru o nouă conductă Trans-Anatolian Pipeline (Tanap), care ar traversa Turcia, au început să ameninţe proiectul iniţial al Nabucco. În acest proiect, Tanap, sunt implicate Botas, companie turcească membră a consorţiului Nabucco, şi azerii de la Socar. Astfel, Tanap ar deveni punctul de alimentare pentru Nabucco West sau pentru orice alt proiect rival.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO