Companii

Norvegienii de la RomReal au ajuns la 130 ha de teren

01.04.2008, 21:13 18

Dezvoltatorul imobiliar RomReal, listat la bursa din Oslo, care a anuntat investitii de 1,5 miliarde de euro pana in 2014 in Romania, a inregistrat anul trecut o crestere de 64,4% a activelor pana la 147,7 milioane de euro si un profit net de 28 milioane de euro, dublu fata de cel inregistrat in 2006, rezultat din reevaluarea terenurilor pe care le detine pe piata romaneasca, potrivit raportului anual al grupului.
Norvegienii detin in prezent 19 suprafete de teren cu peste 1,3 milioane de metri patrati in Constanta, Mamaia, Bucuresti si Brasov prin intermediul a 11 subsidiare dintre care compania Westgroup Group este cea mai mare. La sfarsitul anului trecut RomReal a anuntat ca a inceput achizitia terenurilor inca din 2005, cand valoarea terenurilor era mult mai scazuta decat in prezent. De altfel, din cauza scumpirii terenurilor, norvegienii se vor indrepta in viitor catre achizitii in orasele din provincie.
Westhouse Group a inceput in 2007 dezvoltarea a trei proiecte rezidentiale in judetul Constanta in care va investi circa 50 de milioane de euro in construirea a 530 de apartamente. Compania va incepe anul acesta alte patru proiecte, dintre care trei vor fi localizate in judetul Constanta, iar unul va fi dezvoltat langa Lacul Morii in Bucuresti. Cele patru proiecte vor avea o suprafata totala construita de 400.000 de metri patrati si vor fi finalizate in urmatorii trei-patru ani.
Cel mai mare proiect al companiei va fi dezvoltat in nordul statiunii Mamaia, care in prezent nu este exploatat, si va cuprinde peste 1.000 de locuinte, potrivit ultimelor date disponibile. "Principala noastra tinta va ramane judetul Constanta si vom continua sa lucram cu parteneri strategici pentru a sustine si pentru a livra la timp proiectele pe care le vom dezvolta in urmatorii ani", a declarat Kjetil Gronskag, presedintele RomReal.
In plus, compania detine o suprafata de teren de aproape 900.000 mp in apropiere de Constanta. Cel mai mare proiect lansat deja de norvegieni se numeste Oasis Residences si va cuprinde 409 apartamente si este dezvoltat in localitatea Ovidiu din judetul Constanta, pe un teren de 22.000 mp. Al doilea proiect, Central Apartaments, va fi construit in Constanta si va avea 89 de apartamente, pe o suprafata de teren de 8.000 mp. A treia investitie, Corallia Residence, este un imobil cu 36 de locuinte de vacanta amplasat in statiunea Mamaia.
RomReal, companie inregistrata in insulele Bermude, detine pe piata locala 11 firme, respectiv Westhouse Group, Concorde Group, Rofrench Connection, Investate, Magic Sail, Westhouse Invest, Westhouse One, West Feriae, West Limen, Terra del Sol si Hars. Principalii actionari ai RomReal sunt companiile norvegiene MGL Investments, Elin Odfjell si banca SEB Private Bank.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO