Companii

O firmă din Capitală va amenaja trecerile la nivel cu liniile de tramvai din Arad pentru 2,8 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

07.02.2012, 15:04 148

Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti (SCTB) în asociere cu compania SYLC Com Trans au câştigat un contract în valoare totală de circa 12 mil. lei (2,8 mil. euro), fără TVA, pentru amenajarea trecerilor la nivel cu liniile de tramvai, pe cele mai importante artere de circulaţie din Arad (Calea Radnei, str. Nicolae Titulescu, str. Pădurii şi str. Petru Rareş). Lucrările au fost atribuite prin licitaţie publică deschisă, pentru oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic, iar durata de realizare a acestora este de 14 luni.

Contractul de finanţare pentru proiectul ''Amenajarea trecerii la nivel cu liniile de tramvai'', a fost încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, ca organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi municipiul Arad, în calitate de beneficiar.

Lucrările de reabilitare propuse prin proiect constau în amenajarea celor 25 de intersecţii ale carosabilului cu liniile de tramvai, situate pe arterele principale de circulaţie din municipiul Arad. Investiţia prevede realizarea unor structuri rutiere noi, demontarea liniilor, refacerea structurii carosabilului şi refacerea liniilor de tramvai.

În acţionariatul Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti, listată pe piaţa Rasdaq a BVB, se regăsesc fondul de investiţii Do-Fi South-East Holding din Austria (50%), CCCF Bucureşti (19,6%), o persoană fizică, Sorin Apostol (12,2%), Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (4,5%), dar şi alţi acţionari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24