Companii

Octagon mizează pe afaceri de 24 milioane de euro în 2015

Octagon mizează pe afaceri de 24 milioane de euro în 2015

Autor: Andreea Neferu

13.01.2015, 00:04 460
Compania de construcţii Octagon, controlată de oamenii de afaceri Alexandros Ignatiadis şi Paschalis Paganias, mizează anul acesta pe o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro, în creştere cu circa 85% faţă de 2014, după ce anul trecut a câştigat proiecte noi de construcţii în valoare totală de 8,1 mi­lioane de euro, în oraşe precum Bucu­reşti, Craiova, Slobozia, Arad şi Deva.

„Bilanţul nostru pe anul precedent este pozitiv, în ciuda faptului că a fost un an marcat de austeritate investi­ţională şi competitivitate scăzută“, spune Ignatiadis. Printre contractele pe care Octagon le-a câştigat anul trecut se numără infrastructura şi suprastructura pentru o clădire a complexului de birouri Hermes Business Campus, după ce în 2013 compania a finalizat prima clădire a ansamblului.

Compania a mai câştigat anul trecut şi contractul de construcţii geo­tehnice şi pereţi mulaţi pentru pasajul subteran de la Piaţa Presei Libere din Bucureşti. De asemenea, compania a mai fost implicată anul trecut în construcţia unui pasaj peste calea ferată la Craiova sau în realizarea piloţilor foraţi pentru primul lot al autostrăzii Nădlac-Arad. Lucrări care au început în 2014 şi pe care Octagon le continuă anul acesta sunt piloţii foraţi pentru lotul al doilea al autostrăzii Lugoj-Deva.

„În 2013 şi 2014 am fost antrenaţi puternic în efervescenţa din piaţa bi­rourilor (…). Nu ne-am lăsat dominaţi de atmosfera sumbră din piaţa de infra­structură, veriga slabă a pieţei construc­ţiilor în 2014“, spune Ignatiadis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO