Companii

Olandezii de la Nut au luat doar 40% din producatorul alunelor Fiesta

30.06.2005, 19:04 126

Tranzactia prin care gigantul olandez Nut Company, producatorul alunelor Felix, urma sa preia un pachet majoritar de actiuni la Flipper Comimpex Bucuresti, ce detine marca Fiesta, s-a oprit la achizitia a doar 40% din actiunile acestuia din urma.

a??Compania olandeza a cumparat 40% din actiunile Flipper Comimpex. Restul ramåne sub controlul nostru si nimic nu s-a schimbat fata de situatia de dinaintea tranzactiei, iar acest lucru se vede in piataa??, spune Hage Yasin, unul dintre actionarii turci ai Flipper Comimpex, producatorul alunelor Fiesta. El nu a dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei.

Surse apropiate tranzactiei sustineau ca preluarea a 100% din actiunile producatorului alunelor Fiesta urma sa se realizeze pentru circa 6-8 milioane de euro.

a??Intr-o negociere cåstiga unul sau celalalt, iar acestea pot fi de diferite alternative. Se pot face la inceput propuneri si ele pot fi acceptate numai daca noi suntem disponibilia??, explica Yasin negocierile purtate cu olandezii. El spune ca in continuare afacerea va fi condusa de catre vechea echipa manageriala.

Grupul olandez tatoneaza afacerea producatorului de alune Fiesta de mai multa vreme, iar achizitia duce la intrarea si pe segmentul mediu al pietei alunelor, unde se plaseaza marca Fiesta. Alunele Felix, marca a grupului The Nut Company, sunt importate in Romånia si se plaseaza pe segmentul premium al pietei de profil.

Piata alunelor s-a ridicat anul trecut la o valoare de 50 - 60 mil. euro, conform estimarilor facute de jucatori.

Afacerea Flipper Comimpex este detinuta de catre cetatenii turci Ilyas Gurdal (29,99%), Kadir Cokyapici (29,99%), Teoman Cokyapici (29,99%), Balta Selcuk (2%), Salahaddin Yavuz (4,99%), restul de circa 3% fiind detinute de cetateanul romån Mihai Litinschi, conform datelor de la Registrul Comertului.

Flipper Comimpex a inregistrat in 2003 un profit net de 490.000 euro la o cifra de afaceri de 5,1 mil. euro.

Olandezii de la The Nut Company au incercat in ultimii ani sa faca o achizitie in Romånia, a doua piata ca marime din Europa Centrala si de Est dupa Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO