Companii

Olandezii proceseaza carnea de pasare la Constanta

06.08.2001, 00:00 87



Firma cu capital olandez Hannah SRL Constanta a concesionat, in perimetrul Zonei Libere Constanta Sud-Agigea (ZLCSA), un nou lot de teren, unde intentioneaza sa construiasca o fabrica pentru procesarea carnii de pasare, investitie estimata la 5-10 milioane de dolari, a spus Mircea Basescu, directorul firmei, transmite Mediafax.

Hannah a castigat la licitatia organizata in data de 26 iulie de catre Administratia ZLCSA, o suprafata de teren de 4.270,62 metri patrati, cel mai mare lot din cele trei oferite de conducerea zonei.

Firma olandeza este prezenta in Romania din 1998, cand a deschis in Zona Libera Constanta Sud-Agigea o fabrica de procesare a carnii de pasare, investitie cifrata la cinci milioane de guldeni olandezi.

"Fabrica are 125 de angajati romani si unul olandez. Cantitatea de carne procesata se ridica la 80 de tone pe saptamana, productia fiind destinata exportului, in tari din UE, cum sunt Olanda, Marea Britanie, Irlanda, Franta, Italia si Spania. Materia prima provine din import", a precizat Basescu.

Romania este un importator net de carne de pasare si produse din carne de pasare. Pe primele cinic luni ale acestui an, importurile de carne si organe comestibile de pasare proaspete, refrigerate sau congelate au fost de 11,3 milioane $, cu 60% mai mari ca anul trecut.

Suprafata de teren scoasa la licitatie saptamana trecuta de catre Administratia Zonei Libere Constanta Sud-Agigea insumeaza 8.701,25 metri patrati.

Alaturi de Hannah SRL, au mai concesionat loturi firma cu capital olandez Van Gulik Tulcea International SRL (1.043,04 metri patrati), care doreste sa construiasca o cladire de birouri pentru administrarea viitorului parc industrial si de distributie, precum si firma siriano-irakiana Metkar Shipping&Trading SRL Constanta (3.387,59 metri patrati), interesata de realizarea unei unitati de procesare a cherestelei si a bustenilor.

Numarul firmelor care deruleaza activitati in perimetrul ZLCSA este de circa 150.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO