Companii

OMV Petrom şi-a bugetat investiţii cu peste 40% mai mari: De la zona de producţie şi până la energie verde şi mobilitate electrică, totul e pe masă

OMV Petrom şi-a bugetat investiţii cu peste 40% mai...

Autor: Roxana Petrescu

09.02.2022, 00:05 1084

♦ OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, are pentru anul acesta un buget de investiţii de circa 4 mld. lei, semnificativ mai mare faţă de cel de 2,8 mld. lei realizat anul trecut ♦ Deşi proiectul Neptun din Marea Neagră rămâne în continuare blocat, OMV Petrom vrea să intensifice activitatea de explorare şi producţie onshore, alături de lansarea investiţiilor în zona de energie regenerabilă.

Potrivit datelor oficiale ale com­pa­niei, bugetul de investiţii de anul aces­­ta, care exclude eventualele achi­­zi­ţii, prevede săparea a peste 60 de son­de, faţă de cele 36 de anul trecut, şi circa 600 de lucrări progra­mate la infra­structura de extracţie de hidro­car­buri. Anul trecut, compania a ra­por­tat o scădere a producţiei de pe­trol şi gaze din România de 7,6%, pla­nul pentru anul acesta fiind de a ajunge la circa 7%.

OMV Petrom a terminat anul trecut cu venituri de 26 mld. lei, plus 32%, acesta fiind cel mai ma­re re­zul­tat din ultimii 10 ani. Mai mult, doar în ultimul trimestru al anu­lui com­pania a avut vânzări de 8,9 mld. lei, cu 95% mai mari, aceasta fiind pe­rioada de scumpire accelerată atât a gazului, cât şi a energiei electrice. Mai de­par­te, profitul net al OMV Petrom la ni­vel de grup a ajuns la 2,86 mld. lei, cu 122% mai mare faţă de cel din 2020. La fel, ultimul trimestru al anului a avut o con­tribuţie majoră la aceste rezultate, pro­fitul net pentru T4 fiind de 1,18 mld. lei, cu 156% mai mare faţă de pe­rioada similară din 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO