Companii

Operatorul de clinici private Medcenter merge pe afaceri de 11 mil. euro

27.05.2010, 23:05 151

Reteaua de clinici private Medcenter si-a bugetat pentru acestan o cifra de afaceri de aproximativ 11 mil. euro, in crestere cupeste 20% comparativ cu nivelul de 9 mil. euro din 2009."Conditiile actuale ale pietei ne determina ca permanent sareevaluam atat rezultatele, cat si planurile de investitii sievolutia pietei medicale", a spus Florin Ioan Balanica, directorulgeneral al companiei.

Medcenter se numara printre primii zece operatori in piataserviciilor medicale private dupa cifra de afaceri, potrivitcalculelor ZF. Comania opereaza atat centre private de dimeniunimai mari situate in Bucuresti (4 centre), Iasi, Buzau, Braila,Focsani, Tecuci, Baia Mare, Cluj-Napoca, Brasov si Constanta, darsi o retea de cetre locale mici care presupun puncte de recoltare asangelui si unul sau doua cabinete pentru medicina de familie sialte specialitati. Compania are in prezent o echipa de 485 deoameni, iar investitiile din 2010 sunt estimate la 34,3 mil. lei(8,1 mil. euro).

"Planurile pentru 2010 includ adaugarea serviciilor deimagistica medicala la principalele centre Medcenter, primele dinaceasta etapa fiind centrele din Iasi si Constanta. (...) Tot inacest an, inauguram un nou centru medical in Ploiesti, un centruaxat pe serviciile de medicina muncii. Planurile pentru perioadaurmatoare includ si deschiderea unui laborator central inBucuresti", a adaugat Balanica.

Unul dintre principalele proiecte ale companiei din primele treiluni ale acestui an, cand Medcenter a avut o cifra de afaceri depeste 3 mil. euro, a fost deschiderea unei unitati la Constanta."In aceasta perioada (ianuarie - martie - n.red.) am inregistratcresteri pe principalele categorii de venituri generate de sectorulprivat, de exemplu incasarile cash au crescut cu aproximativ 25%.Din punctul de vedere al dezvoltarii retelei nationale, am punctatdeschiderea unui nou centru Medcenter in Constanta, conformplanului de dezvoltare regionala", a mai spus Balanica.

Pe aceasta piata mai activeaza firme precum MedLife, Medicover,Centrul Medical Unirea, Medsana, Sanador, Gral, Romar.

O piata inca pe val

Piata serviciilor medicale private in care Medcenter activeazase numara printre cele mai efervescente domenii ale momentului, siar putea depasi 600 mil. euro in 2012, comparativ cu nivelul de 373mil. euro in 2009, conform datelor PMR, o firma de consultanta sicercetare. "In ansamblu, piata serviciilor medicale private este opiata in continua crestere, o piata ce nu si-a atins inca punctulde saturatie. In contextul problemelor financiare actuale, sisectorul de stat se confrunta cu anumite probleme care influenteazaintr-o anumita masura si companiile medicale care opereaza insectorul privat. Din punctul de vedere al segmentului corporate,evolutia veniturilor pastreaza o traiectorie constant ascendenta,in ultima perioada schimbandu-se structura, numarul si tipologiaangajatorilor care incheie astfel de contracte."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO