Companii

Orkla Foods ar putea apela la head-hunterii de la Egon Zehnder pentru a selecta inlocuitorul lui Aliz Kosza

08.10.2007, 02:06 51

Uwe Birkkjaer, directorul general si CEO al Orkla Foods pe Europa Centrala si de Est, a declarat ca recrutarea noului director general al diviziei locale a Orkla Foods se va finaliza pana la inceputul anului viitor, candidatii pentru aceasta functie urmand a fi alesi atat din cadrul companiei, cat si din afara ei.
"Suntem hotarati sa luam o decizie in privinta succesorului pe 8 ianuarie. Vom evalua atat candidatii interni din cadrul companiei din Romania sau din cadrul Orkla in general, cat si candidati externi", a declarat Birkkjaer.
El a adaugat ca daca recrutarea se va realiza din afara tarii, Orkla va apela la ajutorul unei companii de head-hunting. "Cand este nevoie de recrutare externa, folosim un head-hunter cum ar fi Egon Zehnder International", a spus directorul general al Orkla Foods CEE. Egon Zehnder se numara printre cele mai mari companii de executive search din lume si nu are deocamdata operatiuni directe pe piata locala.
La sfarsitul lunii trecute, Daniel Guzu, fondatorul si directorul general al producatorului de vopsea Fabryo Corporation, controlat de fondul de investitii Oresa Ventures, a anuntat ca de la 1 ianuarie anul viitor, functia de director general al companiei va fi preluata de Aliz Orkla, actualul director general al Orkla Foods Romania.
Aliz Kosza a ocupat incepand cu 1992 diferite pozitii in cadrul unor companiilor multinationale Procter & Gamble, Nestle, Gillette, Johnson & Johnson sau Kraft Jacobs Suchard Romania. Din 2001, Kosza a fost timp de trei ani directorul executiv al companiei petroliere MOL Romania, filiala locala a grupului ungar de profil. Incepand cu data de 1 ianuarie 2004, ea a devenit directorul general al filialei Orkla din Romania.
Potrivit lui Birkkjaer, recrutarea unui angajat pentru o functie de conducere difera de la o tara la alta, dar si in functie de obiectivele companiei. "Cand facem recrutari, definim fisa postului si profilul candidatului pentru fiecare pozitie in parte. Continutul si profilul variaza de la companie la companie si de la tara la tara, in functie de provocarile si de planurile de dezvoltare ale companiei", a explicat Uwe F. Birkkjaer.
In perioada in care Aliz Kosza a ocupat functia de director general al Orkla Foods Romania, compania a incheiat in mai putin de trei ani trei tranzactii importante, preluand Topway Craiova, Ardealul Covasna si Royal Brinkers, ajungand la 5 platforme de productie si peste 750 de angajati.
Dupa finalizarea celor trei achizitii pentru care s-au platit peste 25 mil. euro, potrivit unor estimari, filiala locala a Orkla Foods a decis sa fuzioneze companiile si sa reorganizeze activitatea de productie.
Cifra de afaceri inregistrata de Orkla Foods Romania in 2006, publicata pe site-ul grupului norvegian, este de 250 mil. coroane norvegiene (30,5 mil. euro), insa aceasta include numai sapte luni din functionarea companiei Royal Brinkers achizitionata de Orkla in 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO