Companii

Otel pentru inima

10.04.2003, 00:00 10

Un nou echipament pentru tratarea bolilor cardiovasculare, care presupune eliberarea unui medicament anticoagulat pe o perioada lunga de timp, prin instalarea unei retele fine de otel in jurul arterelor, dupa o angioplastie sau o operatie de bypass, ar putea reduce semnificativ riscurile de refacere a blocajelor venelor, potrivit Reuters.
Dispozitivul, produs de Johnson & Johnson, costa aproximativ 2.800 de dolari, insa autoritatile medicale americane sunt dispuse sa acopere acest cost, prin programul Medicare, acest anunt fiind facut chiar inainte ca echipamentul sa primeasca aprobarea Food and Drug Administration.
Potrivit unui studiu elaborat pentru a analiza raportul eficienta-pret, dupa 12 luni de la implant, diferenta medie dintre costurile acestuia si ale tratamentului conventional vor fi de doar 300 de dolari. Rezultatele studiului au fost prezentate cu ocazia reuniunii American College of Cardiology, la Chicago. Johnson & Johnson, care a finantat acest studiu, urmeaza sa primeasca aprobarea FDA pentru introducerea pe piata a echipamentului botezat Cypher in cursul lunii aprilie.
De asemenea, dispozitive similare sunt in curs de realizare la Boston Scientific Corp. si alte companii. Studiul demonstreaza ca, in cazul pacientilor care si-au implantat asemenea echipamente, riscurile de moarte, atac de cord sau blocare repetata a arterei au scazut semnificativ.
Noua clasa de dispozitive ar putea determina o crestere a vanzarilor pe segmentul vizat, analistii estimand ca piata se va dubla pana in 2005, ajungand la valoarea de cinci miliarde de dolari. Totusi, potrivit Journal of American Heart Association, nu a fost probata eficienta dispozitivelor decat pentru sase luni, ulterior substanta care inhiba blocajele arteriale nemaiavand rezultate.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24