Companii

OTK Print Ro isi revizuieste in scadere estimarile, la 4 mil. euro

12.07.2009, 15:03 42

Compania OTK Print Ro din Dej, subsidiara a grupului ceh OTK, producator de ambalaje flexibile si etichete, si-a revizuit estimarile pentru anul in curs si mizeaza pe o cifra de afaceri similara cu cea realizata anul trecut, respectiv 4 mil. euro.
La inceputul acestui an, conducerea OTK Print Ro prognoza pentru 2009 o crestere de 10% a vanzarilor fata de anul trecut, pana la valoarea de 4,4 mil. euro. Compania a demarat activitatea de productie in Romania in urma cu doi ani si a incheiat anul 2007 cu vanzari totale de peste 3 mil. euro.
"Speram ca in acest an sa ne mentinem la nivelul anului 2008, chiar daca in primul semestru am inregistrat o scadere a vanzarilor. Problema cu care ne confruntam in momentul de fata este lipsa lichiditatilor", a declarat Daniel Popescu, director executiv al OTK Print Ro.
Conducerea OTK Print Ro intentiona ca in acest an sa demareze o investitie de 5 mil. euro in vederea extinderii fabricii de ambalaje flexibile si etichete din Dej, insa din cauza contextului actual proiectul va fi amanat cel putin pana in 2010. Noul centru de productie urma sa aiba o suprafata totala de 1.500 de mp, dintre care 1.000 de mp spatiu de productie si 500 mp spatiu pentru depozitarea marfurilor.
Conform oficialilor OTK Print Ro, numarul de angajati ai companiei este de 60 de persoane, iar odata cu finalizarea investitiei in extinderea fabricii de la Dej, oficialii companiei spun ca numarul salariatilor va creste pana la 100 de persoane.
Productia companiei in Romania a fost demarata odata cu achizitia diviziei de ambalaje flexibile din cadrul compania Tiger Somes din Dej. Anul trecut ponderea exportului OTK Print Ro era de 35% din totalul cifrei de afaceri al companiei. OTK Print Ro colaboreaza la export cu firme din Franta si Italia.
Potrivit reprezentantilor OTK Print Ro, piata ambalajelor flexibile din Romania era estimata in 2008 la aproximativ 30 de milioane de euro, iar pentru acest an jucatorii din acest domeniu de activitate asteapta o scadere a pietei.
Grupul ceh OTK si-a facut intrarea pe piata romaneasca prin achizitia diviziei de ambalaje flexibile din cadrul companiei Tiger Somes din Dej.
Aceasta divizie reprezenta 40% din afacerile Tiger Somes, cealalta divizie fiind specializata pe productia de hartie cu polietilena. Reprezentantii grupului OTK au declarat, in momentul achizitiei, ca intentioneaza ca in maximum cinci ani de zile aceasta divizie sa ajunga la o cifra de afaceri de aproximativ 10 milioane de euro.
OTK Group detine trei fabrici in Cehia si una in Romania, iar in 2008 grupul si-a manifestat intentia de a realiza un join-venture in Rusia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24