Companii

Paszkany aduce la Cluj hotelul de lux Sheraton

Paszkany aduce la Cluj hotelul de lux Sheraton

Arpad Paszkany, patronul clubului de fotbal CFR Cluj

04.07.2008, 22:20 62

Lantul hotelier american Starwood Hotels and Resorts se afla in negocieri avansate pentru a opera prima unitate hoteliera din Romania la Cluj in proiectul Sigma Tower, initat de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany, potrivit unor surse din piata.
Brandul Sharaton, sub umbrela caruia ar urma sa fie construita unitatea hoteliera de cinci stele din proiectul Sigma Tower, este unul dintre cele mai luxoase din lume, Polonia fiind pana acum singura tara din Europa Centrala si de Est unde sunt prezente unitati Sheraton.
Reprezentantii Sheraton nu au dorit sa comenteze aceasta informatie, insa au declarat la sfarsitul lunii mai ca Sheraton vrea pe termen mediu 2-3 hoteluri in Bucuresti, fiind in prezent in discutii avansate si pentru semnarea unui contract de management cu o unitate hoteliera din Cluj. In Cluj a mai fost anuntata o unitate de cinci stele in proiectul Atrium Center Cluj.
Hotelul din cadrul Sigma Tower va fi structurat pe sase niveluri si va avea o capacitate de circa 200 de camere.
"Proiectul nu se afla deocamdata in varianta finala, dar in principiu fiecare nivel va avea 36 de camere. Totodata, hotelul va dispune de mai multe facilitati printre care restaurante, piscina, sali de fitness sau club. Intregul proiect, care se va intinde pe o suprafata desfasurata de 85.000 de metri patrati, va include, pe langa hotel, birouri si apartamente, iar totalul investitiei va fi de peste 120 mil. euro", a spus Sorin Scripcariu, arhitectul-sef al proiectului Sigma Tower. Investitia in acest proiect va fi demarata de compania Sigma Tower SRL, care este detinuta de compania Vianova Holdings Limited, inregistrata in Cipru, potrivit datelor Registrului Comertului.
In prezent, pe piata hoteliera din Cluj nu exista hoteluri de cinci stele, unitatile de acest gen concentrandu-se in Capitala, precum si pe litoral sau la munte. Totodata, o mare parte dintre lanturile hoteliere de prestigiu nu si-au facut inca simtita prezenta pe piata, ponderea pe care o au hotelurile afiliate la lanturile internationale fiind sub 1%.
Dintre lanturile hoteliere care au o prezenta importanta in Europa Centrala si de Est doar Hilton, Marriott, Rezidor (care a intrat cu Radisson SAS pe Calea Victoriei in Capitala), Accor (care opereaza marca Ibis), InterContinental, Wyndham, Best Western si Golden Tulip au intrat in Romania. Pe de alta parte, reprezentantii de pe piata hoteliera sustin ca Four Season, Hyatt, Kempinski, Le Meridian sau Movenpick sunt interesate de investitii in Romania, insa nu gasesc proprietati potrivite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO