Companii

Patriciu preia fondul de imobiliare Fabian cu 50 mil. euro

Patriciu preia fondul de imobiliare Fabian cu 50 mil. euro
21.12.2008, 19:04 25

Omul de afaceri Dinu Patriciu a ajuns la un acord pentru preluarea fondului de investitii imobiliare britanic Fabian Romania, listat la bursa AIM din Londra, in cadrul unei tranzactii realizate in doua transe, ce va ajunge la circa 50,8 mil. euro.
"Oferta, care va fi integral in cash, survine intr-o perioada foarte agitata pe pietele financiare, in care preturile la activele imobiliare din Romania se afla intr-o continua scadere", au declarat reprezentantii Fabian intr-un comunicat pe bursa AIM. Capitalizarea bursiera a Fabian Romania se ridica la circa 25 mil. euro pe 18 decembrie, la o valoare de 0,51 euro/actiune, iar a doua zi valoarea unei actiuni a sarit la 0,93 de euro, dupa ce a fost facut public anuntul ca Patriciu va oferi 1 euro/ actiune pentru preluarea Fabian.
Patriciu a depus oferta prin intermediul firmei Black Sea Global Properties Limited (BSGP), detinuta de Rompetrol Holding, unde omul de afaceri este actionar majoritar. BSGP a mai achizitionat anul acesta in perioada 28 octombrie - 7 noiembrie 25,2% din actiunile Fabian Romania, prin intermediul companiei Finite Assets Limited, controlata de BSGP, iar pe 18 decembrie a facut o oferta de 37,8 mil. euro in cash pentru preluarea integrala a Fabian.
Omul de afaceri, care este activ pe piata imobiliara si prin alte proiecte, declara la inceputul anului ca "piata imobiliara este in cadere pe zi ce trece, pe nesimtite", previziune care s-a adeverit ulterior cand numarul tranzactiilor imobiliare a scazut drastic.
Fabian Romania, care a fost infiintat in 2005, detine pe piata locala 11 proiecte imobiliare cu o valoare neta de 84,7 mil. euro (la jumatatea anului 2008), dintre care 4 sunt deja finalizate, iar restul se afla in diferite faze de constructie sau pregatire.
Cele patru imobile de birouri finalizate Cascade Office Building din zona Pietei Victoria, Banu Antonache, din zona Floreasca, Baneasa Business Center si Evo Center din Pipera au o suprafata totala de 21.000 mp si genereaza venituri anuale de circa 4 mil. euro, la o chirie medie de circa
16 euro/mp/luna.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO