Companii

Patronul City Grill preia un restaurant Casa di David si pune bazele unui nou lant

Patronul City Grill preia un restaurant Casa di David si pune bazele unui nou lant

Dragos Petrescu, director executiv City Grill

20.11.2007, 20:09 1539

Grupul City Grill-Caru' cu Bere, detinut de omul de afaceri Dragos Petrescu, se va extinde printr-o noua retea de restaurante, Buongiorno, prima unitate fiind deschisa in aceasta luna, in urma preluarii restaurantului Casa di David Downtown de la omul de afaceri Moni Meita. Acesta mai detine restaurantul El Capitan si clubul Embrio.
"Conceptul Buongiorno este pregatit de acum sapte luni, timp in care am fost in negocieri cu diferite companii de pe piata si prima cu care am batut palma a fost Casa di David. Am ales-o pentru ca se potriveste perfect cu conceptul nostru, avand la baza mancarea mediteraneeana-italiana", a declarat Dragos Petrescu, director executiv al retelei City Grill. Compania a investit 250 de mii de euro intr-o bucatarie pentru pizza si paste, dar si in schimbarea echipamentelor traditionale pentru bucataria cu specific mediteraneean. "Exista o cerinta foarte mare din partea clientilor nostri, cei din segmentul medium-premium, pentru gastronomia mediteraneeana, iar locatia preluata este mediul potrivit pentru lansarea acestui concept", mai spune Petrescu.
Anul acesta, compania va mai investi 150.000 de euro in rebranding si campanii media. "Investitiile vor fi amortizate relativ repede. Pentru 2008 estimam o cifra de afaceri de peste
2 mil. euro numai pentru reteaua Buongiorno", explica Petrescu.
Noul restaurant Boungiorno se inalta pe cinci etaje si are o capacitate de 150 de locuri, la care se adauga pe timp de vara alte 150 de locuri pe terasa restaurantului. "Am preluat cei 36 de angajati ai fostului restaurant si am mai adus alti 24 de angajati. Pana in 2008 vrem sa marim personalul si sa ajungem la 85 de persoane", spune directorul grupului. Pentru a putea opera prima unitate din reteaua Buongiorno, Dragos Petrescu a cumparat mobilierul si echipamentele fostului restaurant Casa di David care activa in cladirea istorica Lascar Catargiu si a semnat un contract de inchiriere cu proprietarii cladirii, care sunt persoane fizice.
Potrivit conducerii companiei, Buongiorno este conceput ca un lant de restaurante care va ajunge la 10 unitati in urmatorii trei ani, in urma unei investitii de de 4 mil. euro. Anul viitor, compania va mai deschide alte doua restaurante din lantul Buongiorno. Dragos Petrescu ajunge sa detina 10 unitati si sa ruleze anul acesta afaceri de 11 mil. euro. Pentru 2008, deschiderea Buongiorno, dar si a patru restaurante City Grill va ridica cifra de afaceri a companiei la 15 mil. euro.

Mai multe amanunte despre extinderea grupului City Grill cititi maine in revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO