Companii

Paul Nuber pleaca de la Nestle. El a majorat afacerile companiei de la 40 mil. euro la 200 mil. euro

Paul Nuber pleaca de la Nestle. El a majorat afacerile companiei de la 40 mil. euro la 200 mil. euro

Paul Nuber, 44 de ani, va prelua conducerea diviziei Super Premium/Luxury a Nestle

20.01.2009, 18:38 104

Elvetianul Paul Nuber, directorul general al Nestle Romania si unul dintre cei mai vechi executivi expati de pe piata locala, va pleca de la conducerea companiei la finele lunii viitoare, in locul sau fiind numit un alt manager expat, Jacques Reber, potrivit datelor comunicate de producator.

Reber face parte din echipa Nestle din 1990, avand diferite functii de conducere in cadrul grupului.
Nuber, 44 de ani, care va prelua conducerea diviziei Super Premium/Luxury din cadrul grupului elvetian, este manager general al Nestle Romania din 2003, dupa ce anterior a ocupat pozitiile de CFO si director pe divizia Nestle din Cehia si Slovacia.
El a reusit sa rentabilizeze afacerile Nestle pe piata autohtona si sa majoreze cifra de afaceri de aproximativ cinci ori in ultimii cinci ani. Astfel, de la un rulaj de circa 40 de milioane de euro in 2003, Paul Nuber a dus afacerile locale ale Nestle la aproape 200 mil. euro in 2008, in urma cu trei ani consemnand si trecerea filialei locale a grupului elvetian pe profit, dupa mai multi ani de pierderi.
Mandatul sau a inclus integrarea in afacerea locala a producatorului de inghetata Delta Ice Cream, companie preluata de Nestle in 2005 si care a contribuit in 2007 cu aproape 20 mil. euro la rulajul companiei. Mai mult chiar, prin aceasta tranzactie, Nestle a devenit primul jucator pe piata inghetatei, cu o cota de piata de 23% in 2007.
Cu toate acestea, dupa integrarea Delta Ice Cream, Nestle nu a mai reusit sa incheie nicio alta tranzactie, desi Nuber a precizat in mai multe randuri ca firma este interesata in continuare de achizitii.
Paul Nuber a contribuit la cresterea exporturilor fabricii din Timisoara, ponderea acestora ajungand la 20-25% din productia locala, dar a decis si inchiderea fabricii de inghetata din Bucuresti si mutarea productiei in Bulgaria.
Anul trecut, compania si-a transferat facilitatile de productie a inghetatei de la Glina (langa Bucuresti) in unitatea din Bulgaria, pentru eficientizarea business-ului la nivel regional. Aproximativ 76 de angajati au fost disponibilizati in urma inchiderii fabricii locale de inghetata, numarul total al salariatilor din Romania ramanand la circa 500 de persoane. Printre marcile detinute de compania elvetiana in Romania se numara brandurile de cafea Nescafe, cuburile si supele Maggi, sau napolitanele Joe.
 Nestle este prezent in Romania din anul 1995 si are pe plan local o fabrica de napolitane la Timisoara, unde sunt produse si ambalate si mix-urile de cafea Nescafe si mustarul Maggi.
Mandatul lui Nuber in Romania a avut si unele momente amuzante, cel mai cunoscut fiind cel in care managerul si-a vopsit parul in verde, dupa ce le-a promis angajatilor ca va face acest lucru daca obiectivele de vanzari vor fi depasite.
Afacerile companiei la nivel local s-au ridicat in 2008 la aproximativ 200 mil. euro, potrivit estimarilor ZF, dupa ce in 2007 au inregistrat un avans de circa 30%, pana la valoarea de 150 mil. euro. Pe primele noua luni ale anului trecut, Nestle Romania a realizat o crestere a vanzarilor fata de perioada similara din 2007 peste ritmul previzionat, potrivit datelor comunicate de companie.
Plecarea lui Nuber vine intr-un moment dificil pentru industria de larg consum, 2009 fiind primul an in care producatorii nu mai vorbesc de cresteri explozive, iar bugetele se ajusteaza in functie de conditiile pietei.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO