Companii

Perspective optimiste pentru SAP in 2001

25.01.2001, 00:00 14



SAP AG, cel mai mare producator mondial de software pentru managementul afacerilor, a anuntat ca in primul semestru al anului curent ritmul de crestere al veniturilor sale va fi net superior celui inregistrat in perioada similara a anului trecut.

Compania a confirmat totodata ca rezultatele obtinute in ultimul trimestru din 2000 releva o crestere sensibila a vanzarilor pe piata europeana.

"Perspectivele pe ansamblul anului 2001 sunt excelente, fapt extrem de important, mai ales daca avem in vedere curba descendenta pe care s-au inscris majoritatea companiilor din sectorul productiei de software", a declarat Carsten Gerlinger, analist in cadrul DG Bank din Luxembourg.

Obiectivul stabilit de SAP in urma cu trei ani, si anume dublarea veniturilor pana in 2001, va fi atins cu o intarziere minima, de numai un trimestru, a anuntat un purtator de cuvant al companiei. In 1998, compania inregistrase venituri de 4,3 miliarde de Euro.

"Nimeni nu se astepta ca SAP sa atinga intr-un timp atat de scurt acest rezultat, pur si simplu performanta companiei este remarcabila", a declarat, la randul sau, Merjin Nederveen, analist la ABN AMRO NV.

Valoarea totala a vanzarilor realizate de SAP pe ansamblul anului 2000 s-a ridicat la 6,27 miliarde de euro, cu 23% peste nivelul inregistrat in anul fiscal 1999.

Perspectivele sunt bune si in cazul partenerului roman al SAP AG. "Noi ne propunem in 2001 o cifra de afaceri de circa sapte milioane de euro, de peste doua ori mai mare decat cea obtinuta anul trecut", a declarat Ziarului Financiar Liviu Cotora, directorul general al SAP Romania.

Principalele proiecte pilot dezvoltate de SAP Romania in ultimii ani sunt cel derulat cu Ministerul Sanatatii si judetul Neamt in valoare de 17 milioane dolari si finantat de Banca Mondiala, cel cu RATB si cu Societatea Electrica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO