Companii

Peste 500 de vile gata in Capitala pana in 2008

25.09.2006, 17:05 35

Dezvoltatorii straini si locali vor construi pana in 2008 circa 550 de vile pe piata rezidentiala din Bucuresti, potrivit Ruxandrei Cleciu, presedintele Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI).
"In 2005, au intrat pe piata rezidentiala 12 dezvoltatori straini si locali care au anuntat mai multe proiecte de case. Astfel, pana in 2008, vor fi livrate pe piata circa 550 de vile, intinse pe o suprafata de 120.000 de metri patrati", estimeaza Ruxandra Cleciu.
Piata caselor va inregistra un boom in urmatorii ani datorita cresterii economice a Romaniei si majorarii reale a salariului, potrivit consultantilor imobiliari de pe piata. Insa, datorita presiunii de pe piata, unele ansambluri rezidentiale nu au standarde foarte inalte de calitate. Dezvoltarea puternica a pietei rezidentiale din ultimii doi ani a atras interesul investitorilor din strainatate, care au ajuns sa acopere circa 90% din valoarea totala a investitiilor. Spre comparatie, doar cativa investitori romani au reusit sa se impuna pe piata caselor, precum Impact Developer & Contractor, Triumf Construct sau Imofinance Cluj. Printre cele mai mari proiecte de case, cu peste 100 de vile se numara Corbeanca Forest, dezvoltat de compania imobiliara Marr Capital, South Residence, investitie a companiei australiene South Pacific Group sau Baneasa Residence, dezvoltat de Baneasa Investments.
Piata caselor si vilelor este impartita in doua mari categorii: casele vechi localizate in zone rezidentiale clasice, prestigioase, precum Aviatorilor, Primaverii, Kiseleff, Victoriei sau Cotroceni si zonele din afara Capitalei - Baneasa, Corbeanca, Otopeni, Mogosoaia, Balotesti sau Snagov - unde au fost dezvoltate constructii de vile noi. Ansamblurile rezidentiale de vile vor continua sa fie dezvoltate in nordul Bucurestiului, zona pentru care exista o cerere foarte mare. Dupa zona Iancu Nicolae deja se construiesc noi cartiere. Mai mult, va continua constructia de noi proiecte in zone din afara Bucurestiului, precum Sisesti sau Mogosoaia, dar si in locatii periferice ale Capitalei, unde nu au mai fost dezvoltate proiecte rezidentiale pana acum: Dristor, Militari, Berceni, Colentina sau Pajura.
Dezvoltarea orasului catre nord va cuprinde categoria de locuinte de lux de mari dimensiuni, precum proiectul Baneasa Residence. Astfel de proiecte sunt construite ca niste mini-orase, care au propriile retele de apa, curent, gaze sau drumuri. Pana la sfarsitul anului trecut, oferta de spatii rezidentiale din afara Bucurestiului s-a extins foarte mult, dar nu a fost inregistrat niciun proiect de mari dimensiuni, cu peste 100 de case.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO