Companii

Pierderile Lafarge Agregate Betoane s-au majorat cu 43%

Pierderile Lafarge Agregate Betoane s-au majorat cu 43%

Lafarge Agregate Betoane a avut anul trecut, în medie, 325 de angajaţi, în scădere de la 350 în anul anterior

Autor: Andreea Mioara Neferu

02.05.2011, 23:48 406

Lafarge Agregate Betoane (simbol bursier AGEM), companiecontrolată de grupul francez Lafarge, a înregistrat anul trecutvenituri de 126 milioane de lei (circa 30 de milioane de euro), înscădere cu 1% faţă de anul anterior, potrivit situaţiilorfinanciare auditate publicate pe site-ul com­paniei.

Pe de altă parte, pierderile companiei au urcat cu 43%, până la11 milioane de lei (2,6 milioane de euro).

"Lipsa de proiecte pe piaţa agregatelor şi betoanelor este încăevidentă, deşi unele lucrări de infrastructură sunt în curs dedesfăşurare, la o viteză foarte redusă (centuri, poduri etc.).Prognoza este că sectorul infrastructurii va creşte în perioada2011-2015 într-un ritm inferior faţă de sectorul construcţiilor peransamblu", potrivit unui raport care prezintă situaţia financiarăneauditată a companiei.

Lafarge Agregate Betoane a avut anul trecut, în medie, 325 deangajaţi, în scădere de la 350 în anul anterior. Potrivit aceluiaşiraport care prezintă rezultatele neauditate, ponderea activităţiide beton în totalul afacerilor companiei a fost anul trecut de25,8%, restul businessului fiind generat de agregateleminerale.

Lafarge Agregate Betoane a inaugurat în 2009 un depozit deagregate în Olteniţa, judeţul Călăraşi, cu o capacitate de stocarede 25.000 de tone pe an, în urma unei investiţii de 1,6 milioane deeuro.

Acţionarul majoritar al Lafarge Agregate Betoane este LafargeCiment (circa 85%), dar şi SIF Muntenia deţine peste 10% dinacţiunile companiei. Societatea este listată pe piaţa RADSAQ dinanul 1997.

Activităţile Lafarge în România sunt structurate în treidivizii: ciment, cu ponderea cea mai mare în totalul vânzărilor,agregate şi betoane, precum şi gips-carton.

Lafarge a consemnat în 2009 pe piaţa românească afaceri de273,15 milioane de euro prin intermediul firmelor Lafarge AgregateBetoane, Lafarge Arcom Gips, Lafarge Betoane, Lafarge Ciment şiLafarge Comnord, potrivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de laRegistrul Comerţului.

Piaţa cimentului, pe care Lafarge concurează în România cuelveţienii de la Holcim şi cu nemţii de la HeidelbergCement, aînregistrat anul trecut o scădere de 11%, până la 6,92 milioane detone, conform datelor transmise de CIROM, patronatul din industriacimentului şi a altor produse minerale pentru construcţii dinRomânia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO