Companii

Praktiker a mandatat Casa Transilvania să restructureze cheltuielile cu chiriile, o miză de 15-20 mil. euro/an

România este o piaţă dură în bricolaj pentru nemţi

România este o piaţă dură în bricolaj pentru nemţi

Autor: Cristi Moga

25.10.2013, 00:08 229

Cu o legislaţie a insolvenţei în curs de schimbare şi o piaţă a construcţiilor care nu dă semne solide de revenire, subsidiara locală a grupului german Praktiker încearcă să îşi restructureze cheltuielile fără a apela la procedura insolvenţei, o lege care conferă drepturi, dar şi obligaţii şi prejudicii de imagine.

Astfel, compania a început negocierile cu proprie­tarii spaţiilor în care îşi desfăşoară activitatea cele 27 de magazine pe care le operează la nivel local, proces cu o miză estimată de ZF la 15-20 de milioane de euro/an.

Praktiker AG, compania-mamă a grupului german, a intrat în insolvenţă în luna iulie a acestui an, moment în care în piaţa locală au început să apară între­bări cu privire la situaţia şi viitorul Praktiker România. Afacerile compa­niei de bricolaj, care a fost liderul pieţei până în 2009, au fost în 2012 la jumătate faţă de maximul atins în 2008, în timp ce pierderile nete cumulate în ultimii patru ani s-au ridicat la 48 de milioane de euro. În aceste condiţii, în urmă cu câteva săptămâni repre­zent­an­ţii Praktiker au apelat la Casa de In­sol­venţă Transil­vania pentru servicii de restructurare financiară în afara insol­venţei, evitând astfel o procedură care în cele mai multe cazuri lezează ima­ginea companiilor şi afectează relaţiile cu partenerii.

După mai mult de 100.000 de insol­venţe în ultimii cinci ani, în mediul de business s-a generalizat o opinie conform căreia o bună parte din firmele intrate în insol­venţă urmăresc frau­darea creditorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO