Companii

Preluarea afacerii Shell a trecut Mol pe profit

28.04.2006, 00:00 26

Mol Romania, filiala locala a grupului petrolier ungar, a inregistrat la sfarsitul anului trecut un profit net in valoare de 2,5 mil. euro, conform standardelor romane de contabilitate, revenind pe plus dupa trei ani de pierderi.

Preluarea retelei de benzinarii Shell de catre Mol in 2005 a trecut pe profit afacerea grupului ungar in Romania. Mol Petroleum Products a incheiat 2005 cu o pierdere neta de circa 1 mil. euro, insa impreuna cu afacerile preluate de la Shell, Mol a revenit pe profit.

Cifra de afaceri a Mol in Romania s-a situat in 2005 la nivelul de 420 mil. euro.

"Anul trecut a fost unul extrem de favorabil activitatii de retail si s-a caracterizat prin marje de profit mari pe acest sector. Preluarea afacerii Shell a dus practic la dublarea afacerii Mol in Romania, iar acest lucru s-a vazut in profitul obtinut. Un alt lucru care a contat a fost si cresterea vanzarilor din magazinele din benzinarii", a declarat Oswald Brockerhoff, consilier pe activitati de retail in cadrul grupului Mol.

"Anul acesta cred ca vom inregistra din nou o pierdere daca tinem cont de faptul ca in primul trimestru marjele au inceput din nou sa scada. Daca acest lucru nu se va modifica, rezultatul la sfarsitul anului ar putea fi negativ".

Anul trecut a fost unul profitabil pentru companiile petroliere, pe fondul scumpirii produselor petroliere si al liberalizarii pietei interne.

"In 2006, vom construi inca 6-8 benzinarii, ceea va presupune investitii de aproximativ 8-10 mil. euro. Activitatea de retail si extinderea acesteia este principalul obiectiv pe care Mol il are pentru Romania", a mai precizat Brockerhoff. Bugetul de investitii al Mol pentru Romania prevede alocarea unor sume de 40 mil. euro in perioada 2005-2007, fonduri alocate achizitiilor de noi puncte de alimentare. Mol opereaza acum in Romania o retea de 136 benzinarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO