Companii

Pretul la Kent s-a dublat in doi ani

06.01.2010, 23:16 209

Presul mediu al tigaretelor a crescut cu aproximativ 50% inultimul an in urma majorarii accizelor in trei randuri, cu 24 deeuro pe mia de unitati in total. Produsul lider de piata, Kent,costa acum 10 lei la raft, fata de 6,5 lei in ianuarie 2009, iar80% din vanzarile sale se duc la stat sub forma de accize si taxe.

Producatorii spun insa ca nu se asteapta sa vada o diminuaresemnificativa a incidentei fumatului, din cauza tigarilor ieftinede contrabanda care reprezinta un sfert din consum. De altfel, anultrecut in comertul local vanzarile au scazut cu 13-14% in volumfata de 2008, in conditiile in care tigarile s-au scumpit cu 30% inacest interval.

"Incidenta fumatului este destul de stabila in general. Ca sianul trecut, cine are bani va continua sa fumeze produse premium,cine nu, va fuma produse de contrabanda, pentru ca nu mai existatigarete ieftine in Romania", a declarat Gilda Lazar, directorul decomunicare al JTI Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO